Italijanski paradoks - Juve srušio sve rekorde i baš zbog toga neće odbraniti titulu?!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.10.2017.
11:46
Izvor: Sportske.net

Dok se klanjamo nad igrom Napolija, jedan podatak zvuči nestvarno. I to najviše plaši Alegrija i navijače...

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je srušio sve rekorde i to je ono što ih brine.

Zvuči nelogično, ali to je klupska filozofija, koju je Bufon sažeo u jednoj rečenici posle trijumfa u Udinama.

"Ne osvaja se titula sa 6:2", rekao je golman Juventusa i poručio saigračima da pogledaju kako se borio Iguain kome ne ide i ne daje golove, ali gine za tim.

Sinoć je Juve pobedio slabi Spal sa 4:1, ponovo su primili gol ni iz čega, ali danas se došlo do zanimljive statistike.

Naime, Juventus je postigao 31 gol, dva više od Napolija koji hvale zbog napadačke igre. U svim bitnim evropskim ligama, jedino je Siti postigao gol više od Juventusa.

Pazite sad, ovo je rekord, tačnije niko nikad nije postigao toliko golova na startu šampionata u Italiji, isto je bilo 1952. kada je Juve na kraju dao 98 golova. Oni tada jesu osvojili titulu, pobeda je vredela dva boda.

Ali, sigurno da bi Alegri više voleo pobede od 1:0 koje su Juventusov zaštitni znak. Poznato je da "Skudeto" osvajaju timovi sa najboljom odbranom, u ovom trenutku, Spaleti, koga je Sari nazvao "ministrom odbrane" sa svojim Interom je primio sedam, a Roma samo pet golova. Roma ima sedam bodova manje od Napolija, ali i meč manje.

Mediji jasno ukazuju da bez Bonućija to nije to, da De Šiljo i povređeni Hevedes i ne igraju, niti imaju kad da pokažu zbog čega su dovedeni, da je Benatija preplaćen, da ostaje Kjelini koji ne može da igra svaku i Rugani u koga nekako nemaju poverenja, iako kada je on u timu, Juve pobeđuje.

Ali, ne može se samo sve svaliti na odbranu, videćemo šta će se dalje dešavati, sledi teško gostovanje na "San Siru", i slabiji Milan je umeo da pobedi Juventus, čak "Bjankoneri" su dva puta u poslednje četiri godine izgubili od na papiru mnogo slabijeg rivala, a poraženi su i u Superkupu.

Odbrana ili napad, pitanje je sad, oni jesu mašina za golove, ali to jednostavno nije Juventusov stil i to najviše plaši navijače.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 26.10.2017
21:11

Vladimire kako je moguc ovaj tekst...cemu nagla promjena ..i dalje ste najjaci ne brini

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 26.10.2017
18:07

Uopce ne sumnjam da ce i ta Juventus obrana profuncionirati bolje

avatar
Goran.984
Thursday, 26.10.2017
14:33

Tradicija je da se rusi...i neka davaju vise golova,fudbal je to... sto se tice forme,Juve stima ekipu,rotira,kraj zime je uzlet za trofeje..

avatar
Marchisio8
Thursday, 26.10.2017
13:08

Пола одбране повријеђено,остали без Вонућија+ повреда Маркизија који је био тај први зид одбране. Матуиди + Маркизио,уз њих Пјанић,виђећемо онда каква ће бити одбрана. Повреде су нас масакрирале на почетку и то се једноставно морало одразити на игру. Узимамо и ове године,убијеђена сам у то.

avatar
mak_juventino
Thursday, 26.10.2017
12:38

Sa Rugani u timu kako starter , 29 utakmica , 28 pobeda ... Licht je zavrsena prica , cekamo MDS da vidimo sta zna , ako ne , stize novi desni bek ! Barza polako treba da se preseli na klupu , Rugani-Chielo je trenutno najbolja opcija ! I konanco da vidimo sta Hovedes zna, iskusan je i moze na svaku poziciju u odbrabni , ali kako ce se snaci u Seria A ?

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Thursday, 26.10.2017
12:11

Videcemo kad dodje februar i kad uzme zamah umor,povreda igraca i sl. Alegri je skoro svaku tekmu mesao karte za da oproba i uklopi sve fudbalere i opet je u vrhu a Napoli i Intera konkretno su koristili bar 9 istih igraca svih utakmica i vec nekoliko zadnje utakmica se vidi da posle 70 min ne moze da urade bas nista... I samim tim sto skoro niko nema zagarantovano mesto u timu dovoljno govori, i da Juventus moze da dobije utakmicu a da na klupu ostanu Higuain,Cuadrado,Alex Sandro,Pjanic,Bernardeski,Marchisio,Rugani,Benatia,Scesni... Mozete li da zamislite da inter ili napoli dobije tekmu a da ne igraju bar 3,4 startnih igraca?

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 26.10.2017
12:40

Skroz si u pravu,Juve je i dalje najkvalitetnija ekipa u ligi,Napoli ce sigurno imati pad,a Inter jos veci jer lose igraju,a nisu oni Real da odigraju par meceva lose pa ce krenuti najbolje zvezde,vec oni nemaju bas takve igrace.

avatar
amigo999
Thursday, 26.10.2017
19:11

Interovo prvo poluvreme protiv Sampdorije je savrsenstvo fudbala....

avatar
INTERnacionalist
Thursday, 26.10.2017
13:23

..druze igledaj raspored Intera a pogledaj juventusa,Inter je igrao nekoliko derbija Fjorentina,Milan,Napoli,Roma,imao tesku utakmicu protiv ni malo naivne Sampdorije...pricaj ti sta hoces al Inter gura vrhunski! Sad kako se oporavio Kanselo i klupa je ojačala,tu su on,Brozovic,Mario,Eder,Karamo,Dalbert..