Italijanski golmani - Sjajni strelci!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.12.2017.
15:13
Izvor: Sportske.net

Italija i dalje bruji o herojskom pogotku golmana Beneventa Alberta Brinjolija u jučerašnjoj utakmici protv Milana, a istovremeno i naviru sećanja na još neke golgeterske bravure italijanskih golmana.

EPA/MARIO TADDEO
EPA/MARIO TADDEO

Povezane vesti

Alberto Brinjoli ostaće upamćen u istoriji Beneventa, ali i italijanskog fudbala, kao srelac gola kojim je ovaj klub osvojio svoj prvi bod u Seriji A.

To se dogodilo juče u poslednjim sekundama utakmice protiv favorizovanog Milana, a Brinjoli je svojim golom u 95. minutu postavio konačnih 2:2. Ako ste propustili, njegov podvig možete da vidite u prilogu.

--
Juče smo se na ovim stranicama već podsetili još jednog italijanskog golmana, Marka Amelije, koji je pre 11 godina u Humskoj doneo bod Livornu protiv Partzana u Ligi UEFA (1:1), ali bilo je još italjaskih čuvara mreže koji su se isticali važnim golovima.

--

Masimo Taibi - On je poslednji golman koji je pre Brinjolija postigao gol u Seriji A.

To mu je uspelo 1. aprila 2001. godine, u utakmici između Ređine i Udinezea. Ređina je vodila veliku borbu za opstanak, gubila je sa 1:0 u ovom meču, a Taibi je u 87. minutu postigao izjdnačujući gol i zadržao nadu svom timu da može da opstane u eliti.

Ipak, u baražu su poraženi od Verone, pa su morali u niži rang takmičenja, ali Taibijev gol se i danas pamti.
--
Mikelanđelo Rampulja - Nekadašnji golman Kremonezea svoj pogodak je postigao u duelu sa Atalantom. Taj meč je završen rezultatom 1:1, zahvaljujući golu koji je Rampulja postigao posle centaršuta iz slobodnog udarca sa dese strane. On je loptu sačekao na drugoj stativi i poslao je u mrežu.
--
Frančesko Toldo - Navijači Intera sigurno pamte ovaj njegov gol Juventusu i reakciju komentatora u transu. Oni mlađi mogu da se podsete u prilogu, mada je gol u ovoj gužvi zvanično pripisan Vijeriju, u 95. minutu meča za konačnih 1:1.

''Nije važno šta Vijeri kaže'', to je moj gol'', tvrdio je tada Toldo.
--
Antonio Rigamonti - U 106 nastupa za Komo, postigao je i šest golova, a tako efikasan je bio jer je s vremena na vreme izvodio jednesterce.

Marko Balota - Najstariji golman koji je postigao gol na jednoj utakmici, što je učinio maltene kao 50-godišnjak, ali tada više nije bio čuvar mreže, već - napadač.

Postigao je ukupno 24 gla na 37 utakmica za osmoligaša Kalkara Samođu tokom tri godine, od 2008. do 2011.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Monday, 04.12.2017
22:19

Golmani su obicno visoki,1,9 m ...opasni za kornere:)

avatar
Oldboy
Monday, 04.12.2017
19:05

Joj kad se setim Toldovog gola....

avatar
Stevan Mikša
Monday, 04.12.2017
17:20

Secam se te utakmice kada je Toldo dao gol. Mali sam bio i uspavao sam se :D Ujutru mi je deda rekao kako se zavrsilo. :D

avatar
miki1108
Monday, 04.12.2017
19:29

Ja nisam imao struje. 😁 Posle na vestima kazu cudo u derbiju! Kad nisam tada umro nikada necu😃