Italijanski "Boksing dej" - Tri otkaza pod jelkom?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 26.12.2018.
09:19
Izvor: Sportske.net

Italijani ruše tradiciju, igraju prvog dana Božića. Ronaldo će odmarati, derbi na "Meaci", Simone smenjuje brata Pipa, drhte treneri Rome i Milana.

Beta/Cesare Abbate/ANSA via AP
Beta/Cesare Abbate/ANSA via AP

Povezane vesti

Dočekasmo i to da Italijani igraju prvog dana Božića, što je novina, videćemo kako će sve izgledati, praznik na stadionima, a pod jelkom bi neki treneri mogli da nađu neželjeni poklon, otkaze.

Recimo, nad Rinom Gatuzom leži senka Vengera, Milan otvara kolo matineom u Frozinoneu, bez obzira što domaćinu ne ide, "Benito Stirpe" će biti bučan i krcat. "Rosoneri" gledaju ka Iguainu koji je zaboravio kad je dao gol u prvenstvu, u tim se vraća Romanjoli, počeće i Kutrone, pa će gosti jurišati na pobedu.

Fiorentina je baš šokirala Milan za vikend, posle subotnjeg slavlja, sada treba da potvrdi to protiv Parme, "Bleki" Milenković je u timu od početka, igraće i Simeone i Kjeza.

Darko Lazović koji je bio strelac u prošlom kolu počinje za Đenovu na gostovanju na Sardiniji protiv Kaljarija, dok će u sudaru braće Inzagi, Pipo ako izgubi od Simonea popiti otkaz. Lacio gostuje u Bolonji kojoj gori pod nogama, a Rimljani će odmarati Sergeja.

Popodnevni derbi je u Bergamu, prvi put ove sezone na klupi ćemo videti Ronalda, kako bi malo uhvatio dah. Juventusu neće biti lako protiv opasne Atalante, ali mogli bi da povećaju ionako ogromnu prednost na vrhu tabele. Daglas Košta počinje umesto Portugalca, oporavio se i Kedira, Benatija će menjati Kjelinija. Povređeni su Bernadesko, Kuadrado, Barzalji, Kanselo i Matuidi, ali Alegri ima dva tima na raspolaganju...

Sampdorija čeka Kjevo, favoriti su u ovom duelu, predvođeni sjajnim Kvaljarelom, a zanimljivo kod "Letećih Magaraca" od prvog minuta uz Radovanivića, igraće i zaboravljeni Đorđević kako bi se junak remija protiv Intera, večno mladi Pelisije odmorio. Tomović je na klupi.

Torino čeka Empoli koji je pobegao na tri boda od zone ispadanja, "Bikovi" bi pobedom ponovo u gornji deo tabele, dok Roma čeka nezgodni Sasuolo. Emilijani igraju bez opterećenja, imaju bod prednosti u odnosu na "Vučicu", a danas bi mogli da smene svog bivšeg trenera Di Frančeska. Bez Kolarova Roma ne može, moraju da dobiju meč posle minimalnog poraza od Juventusa i održe kakav-takav priključak sa ekipama koje se bore za Ligu šampiona.

U sudaru koji bi mogao da odredi bitku za opstanak, SPAL dočekuje Udineze, domaćin bi trijumfom pobegao iz opasne zone.

Derbi se igra na krcatoj "Meaci", Inter ima obavezu da dobije Napoli, u krizi su, Naingolan je suspendovan, ali osim Mirande, Spaleti ima sve igrače na raspolaganju. Napoli ne igra sjajno, ali pobeđuje, Arek Milik će voditi napad, Mertens će na klupu, jasno, ako Juve dobije u Bergamu to će biti još veći pritisak na Anćelotijev tim koji kasni 11 bodova. Inter je treći, prosuli su sve dobro u poslednjih nekoliko nedelja, a ako izgube i ovaj meč zaljuljaće se i klupa Lućanu Spaletiju.

Parovi:

Frozinone - Milan 12:30
Atalanta - Juventus 15:00
Bolonja - Lacio
Kaljari - Đenova
Fiorentina - Parma
Sampdorija - Kjevo
Roma - Sasuolo 18:00
Spal - Udineze
Torino - Empoli
Inter - Napoli 20:30

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 26.12.2018
10:49

Juve Milan i Lazio 2 Ostalo sve 1

avatar
sve ok
Wednesday, 26.12.2018
18:10

nisi se bas pokazao kao prognozer ha ha

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 27.12.2018
09:19

ponovno los prognozer

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 26.12.2018
10:35

Bernadesko:-D Suso ne igra za nas danas.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 26.12.2018
10:34

Kako prvog dana, valjda drugog? Prvog posle Bozica.