Italijani tvrde - Tektonski potres, ovakav rasplet na klupama PL baš niko ne očekuje!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 11.01.2018.
08:37
Izvor: Sportske.net

Šta ako vam kažemo da ovo nisu ni najluđi snovi, da će Arsen Venger otići i da dva trenerska maga stižu u London?

EPA/BALLESTEROS
EPA/BALLESTEROS

Povezane vesti

To da su Italijani najbolji treneri na svetu nije potrebno dokazivati, to je aksiom. Ali, ovde se radi zaista o tektonskim poremećajima koji bi mogli da promene izgled Premijer lige.

Naime, "Korijere delo Sport" tvrdi da će dvojica verovatno najcenjenjenijih trenera na Apeninima narednog leta sleteti na ostrvo.

Karlo Anćeloti neće u Čelsi gde je već osvojio duplu krunu, već u Arsenal, kao zamena za Arsena Vengera. Sad, Francuz je produžio ugovor na dve godine, ali se očekuje da će se, pod pritiskom povući.

Italijanski list ide tako daleko da tvrdi da je Karleto već dogovorio četvorogodišnji ugovor vredan 10 miliona evra po sezoni. Mnogi tumače ove napise kao pritisak na federaciju da dovede Anćelotija za selektora, ali on nema tu ambiciju.

Sada sledi još veća "bomba", Maks Alegri u Čelsiju. To nije nemoguće, Antonio Konte cilja klupu PSŽ, Alegri ga je nasledio u Juventusu, napravio sjajne rezultate, mogao bi da se odluči na avanturu u Engleskoj.

Ono što Čelsi privlači treneru Juventusa je što je on čovek kluba, nikada se ne žali na pojačanja, veoma je miran i spreman da radi sa onim što mu je na raspolaganju. Alegri jeste produžio ugovor sa Juventusom do 2021. ali ako odluči da ode "Stara dama" će ga teško zaustaviti.

Nedavno je izjavio da ne planira još dugo da se bavi trenerskim poslom, nekih četiri ili pet godina, možda je ovo za njega prilika da se okuša u PL. Uskoro će ponovo postati otac, kako je rekao želi mirniji život u budućnosti, a isključio je reprezentaciju u dogledno vreme i ne veruje da će imati vremena da vodi Italiju.

Dakle, rasplet bi mogao da bude Anćeloti u Arsenalu, Konte u PSŽ, Alegri u Čelsiju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 11.01.2018
17:39

Venger najveca trenerska prevara. Uvek je bio u senci fergusona, murinja a sada gvardiole i klopa. Mnogo mnogo los trener bez cilja

avatar
Che Wolfasin
Thursday, 11.01.2018
15:32

Teško zamislivo. Pogotovo mi je teško zamisliti Arsenal bez Vengera na klupi. Ako smene Vengera, a novom treneru ne obezbede novac za velika pojačanja onda od te smene neće biti velike koristi.

avatar
Japanac
Thursday, 11.01.2018
15:26

I LIpi u Juve :D

avatar
Stabber
Thursday, 11.01.2018
13:41

Celsiju treba Anceloti

avatar
amigo999
Thursday, 11.01.2018
12:30

Za Alegrija Celzi nije nikakav izazov, ako ne bude finansijski (kao sto je to bio za Kontea, Ancelotija)...

avatar
Oldboy
Thursday, 11.01.2018
11:55

Baš ste šašavi

avatar
Topovi nad Londonom
Thursday, 11.01.2018
11:51

Ma nista od svega toga,nego sta je sa povredom Vilsira,to pisite a ne ova nagadjanja..

avatar
Miso Gajic
Thursday, 11.01.2018
11:06

O tome dali su Talijani najbolji treneri govori činjenica da se nisu plasirali na SP u Rusiji.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 11.01.2018
10:38

vec peti klub za koji je Alegri potpisao ove godine

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Thursday, 11.01.2018
10:18

Alegri je verovatno najpotcenjeni trener cak i navijaci Juventusa ne ga cene onoliko koliko zasluzuje a covek ima rekordan procenat od 70 posto pobeda u svi takmicenja, takticki uvek vadi maximum moze da prilagodi ekipu na skoro svaku formaciju i uvek zna da izostavi onaj ko ne zasluzuje da igra bezrazlika na status(zvezda,cena na trzistu) Ali kad bi on odlucio da ide rado bi vidio na klupu Juventusa Zidane ili Marco Giampaolo trener Sampdorije.

avatar
LuckyStrike
Thursday, 11.01.2018
10:17

Arsen Venger je produzio ugovor ali se ocekuje da ce pod pritiskom napustiti klub.. lepo napisano ali cist sarkazam 😁 pa taj ne zna sta je pritisak nije otisao prosle godine kad je pritisak bio jos veci nego sad.. 😁

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 11.01.2018
17:52

Ma sta ga briga, uvek u sredini tabele, mlati arsenal za kintu i zna da mu niko nista ne moze. Evo arsenal vec 2 sezone za redom bez ls, znaci polako ih navikava na realnost.