Italijani obezbedili učešće u Francuskoj, Holanđani se i dalje nadaju...

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.10.2015.
19:53
Izvor: Sportske.net

Evo bilansa utakmica odigranih od 18 časova u kvalifikacijama za EURO.

BETA/AP Photo/Mindaugas Kulbis
BETA/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Povezane vesti

Grupa A

Ovde je poznato bilo još od ranije da Island i Češka idu direktno na EP u Francusku, pitanje je samo ko će u baraž, a kandidati su Holandija i Turska.

Holanđani su danas igrali od 18 časova u Kazahstanu i zabeležili su pobedu od 2:1 čime su, barem na kratko, pretekli Tursku na tabeli. Turci imaju utakmicu manje u ovom trenutku, večeras od 20:45 igraju sa Češkom.

Holanđani su dominirali mečom, bili su dosta bolji u Kazahstanu, a slavili su golovima Vajnalduma i Veslija Snajdera u 33. i 50. minutu. Gol za Kazahstan postigao je Kuat u petom minutu nadoknade.

Pored ovog meča, snage su odmerili Island i Letonija na Islandu, a u ovoj nevažnoj utakmici bilo je 2:2. Sigurdson je postigao svoj 6. gol u kvalifikacijama i tako je postao najefikasniji igrač Islanda u jednim kvalifikacijama ikada oborivši rekord Eidura Gudjonsena.

Sigtorson je postigao prvi gol za Island, a Cauna i Sabala su izjednačili rezultat na 2:2 u drugom poluvremenu.

Trenutno stanje na tabeli:

Island 20
Češka 19 (utakmica manje)
---------------
Holandija 13
---------------
Turska 12 (utakmica manje)
Letonija 5
Kazahstan 2


U poslednjem kolu sastaju se Tuska-Island, Letonija-Kazahstan i Holandija-Češka.

Grupa H

Italijani su na EP.

Oni su danas kao gosti savladali Azerbejdžan sa 3:1 i tako pobegli trećeplasiranoj Hrvatskoj na 7 bodova. Hrvati tek večeras igraju svoj meč sa Bugarima na svom terenu.

Eder je doveo Italijane u prednost od 1:0 u 11. minutu, ali je reprezentacija Azerbejdžana koju predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, izjednačila preko Nazarova na 1:1.

Ipak, do kraja poluvremena El Šaravi je uspeo da dovede Italijane u prednost od 1:2, da bi konačan rezultat postavio Darmijan u 65. minutu.

Norvežani su pobedili Maltu u Norveškoj sa 2:0 golovima Teteja i Soderlunda u 19. i 52. minutu i tako su i oni pobegli Hrvatskoj na tabeli, s tim što Hrvati imaju utakmicu manje, kao što napomenusmo.

Trenutno stanje na tabeli je ovako:

Italija 21
Norveška 19
---------------------
Hrvatska 14 (utakmica manje)
---------------------
Bugarska 8 (utakmica manje)
Azerbejdžan 6
Malta 2

U poslednjem kolu sastaju se Malta-Hrvatska, Italija-Norveška i Bugarska-Azerbejdžan.

Dakle, Hrvatska mora večeras da pobedi Bugarsku i da pobedi Maltu u poslednjem kolu, kao i da se nada da Italijani neće izgubiti na svom terenu u poslednjem kolu od Norveške ukoliko žele direktno na EURO.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke