Italijan na ''raskrsnici'' - Fiorentina ili Zvezda, pitanje je sad

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.05.2017.
10:53
Izvor: Sportske.net

O Andrei Stramaćoniju u poslednje vreme sve češće pišu srpski mediji, a italijanski danas donose novu informaciju u vezi sa 41-godišnjim stručnjakom.

Beta/AP Photo/Paolo Giovannini
Beta/AP Photo/Paolo Giovannini

Povezane vesti

Podsetimo, protekle nedelje u Srbiji su počele spekulacije u vezi mogućeg dolaska bivšeg trenera Intera i Udinezea, Andree Stramaćonija na klupu Crvene zvezde ovoga leta.

Kao preduslov za takav epilog pominju se moguće promene u upravi crveno-belih na kraju sezone i eventualni dolazak Dejana Stankovića na neku od funkcija u klubu.

S obzirom da je Deki pre par godina bio njegov pomoćnik u Udinezeu, a da je Italijan trenutno bez posla, lako se došlo do zaključka da bi Stramaćoni na leto mogao da završi na Marakani.

Ali, realnost je, izgleda, drugačija.

Naime, italijanski mediji danas prenose informaciju da je Stramaćoni sve ozbiliniji kandidat da preuzme ekipu Fiorentine po završetku sezone.

Doduše, prvi izbor ''Ljubičastih'' je Stefano Pioli, koji je nedavno dobio otkaz u Interu, posle dva remija i pet poraza u poslednjih sedam utakmica.

Međutim, Pioli još nije potpuno raščistio sa ''Neroazurima'', s obzirom na klauzulu u ugovoru da milanski klub treba da mu isplati 1.8 miliona evra u slučaju da brzo bude smenjen, što se i dogodilo. Naravno, u Interu sada pokušavaju nekako to da izbegnu, ili odlože, nudi se i nekakva kompenzacija, a dok njihovi pregovori traju, Fiorentina se okrenula i Stramaćoniju.

Podsetimo, posle rada u Interu i Udinezeu, Stramaćoni se preselio u Grčku, u Panatinaikos, gde se nije proslavio, pa sada želi da se vrati u domovinu, naravo u Seriju A.

Mladi stručnjak je pažnju na sebe skrenuo 2012. godine kada je osvojio omladinsku Ligu šampiona sa juniorskim timom Intera, posle čega je preuzeo i seniorsku ekipu ''Neroazura''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Wednesday, 17.05.2017
15:05

Pitanje je da li Firenca ili bilo koji klub u Srbiji, mora da se neko sali kada je pisao ovu vest.

avatar
Wednesday, 17.05.2017
14:09

Stramaćoni trener Crvene Zvezde???Mora da se šalite!

avatar
X
Wednesday, 17.05.2017
13:21

Je l ovo ozbiljno ili je neka fora?