Italija bruji o suđenju, Kolarov podelio javnost, šta je značio ovaj gest?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 07.01.2018.
13:44
Izvor: Sportske.net

Na odmor Italijani otišli uz dosta buke, u centru pažnje Juventusova pobeda na Sardiniji, sa druge strane, optužbe na račun Srbina, iako je Roma izgubila...

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Juventus je dobio na ostrvu, presudio je Bernadeski, ali je tome prethodio prekršaj Benatije nad Pavoletijem, tvrde domaći. Istina je da je Kaljari posle toga nastavio akciju, pa su počeli da se žale tek kada su izgubili loptu.

Ali, sa druge strane, penal koji nije svirao Kalvarese iako je na raspolaganju bio VAR je izazvao dosta buke. Čini se da je arbitar pogrešio, a uz sve proteste, podsećanje da se velikima stalno gleda kroz prste, provukao se nedavni gol Martensa za Napoli i Facija za Romu koji su takođe doneli sumnjive pobede Napolitancima i Rimljanima.

Ipak, treba reći da Juve nije zaslužio pobedu, ali se greške u njihovu korist uvek drugačije tretiraju zbog prošlosti koja je obeležena "Kalćopolijem".

Bilo kako bilo, ostali su na bod iza Napolija i čini se da su se ova dva tima izdvojila i da će voditi bitku za titulu.

Sa druge strane, Roma je u slobodnom padu, izgubili su od Atalante koja je i pored trijumfa imala primedbi na suđenje. De Ron je dobio drugi žuti karton zbog starta nad Kolarovim, koji je posle toga namignuo saigračima, što je Gasperini iskoristio kao dokaz da je Srbin simulirao. Javnost je podeljena, neki smatraju da je to normalan potez, drugi da je Kolarov bio srećan što je Holanđanin nezasluženo morao u svlačionicu.

Kolarov

No, Romi nije pomoglo, skliznuli su iz top 4, Lacio je sjajnom pobedom u Ferari, uz četiri gola Imobilea preskočio gradskog rivala, a u nevolji je i Inter. U Firenci su u petak odigrali nerešeno, ne znaju već četiri meča za pobedu i sada Spaleti diže glas, traži pojačanja.

Napoli je u drugom poluvremenu slomio Krotone, do druge pobede kod kuće stigao je Benevento, i to preokretom protiv Sampe koja posustaje posle sjajnog početka.

Zlatne bodove osvojila je Đenova protiv Sasuola, a Valter Macari je pobedom protiv Bolonje debitovao na klupi "Bikova".

Sledi dvonedeljna pauza u kojima će transferi biti jedina tema, a onda nas čeka nastavak uzbudljive trke, i za titulu, ali i za mesta koja vode u LŠ.

Rezultati:

Kaljari - Juventus 0:1
Roma - Atalanta 1:2
Milan - Krotone 1:0
Benevento - Sampdorija 3:2
Napoli - Verona 2:0
Đenova - Sasuolo 1:0
SPAL - Lacio 2:5
Torino - Bolonja 3:0
Fiorentina - Inter 1:1
Kjevo - Udineze 1:1

Na tabeli Napoli ima 51 bod, Juve 50, Inter 42, Lacio 40 i meč manje, Roma 39 i mečć manje, Sampdorija 30 i meč manje, Atalanta 30, Udineze, Fiorentina, Torino i Milan po 28...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Sunday, 07.01.2018
20:22

Juve je prejak

avatar
Japanac
Sunday, 07.01.2018
17:41

Kao i uvjek,najcesce navijaca Intera do Novembar su Sampioni,u februar Ls je prioritet u maj Juve su lopovi....

avatar
Ali baba
Sunday, 07.01.2018
17:13

Sve istina, nažalost i pored VAR-a lose sudjenje se nastavlja i što je zanimljivo uglavnom u korist par ekipa...

avatar
juvealexx
Sunday, 07.01.2018
16:41

Crotone oštećen protiv Napolija prošlo kolo , mediji šute , Roma pobjedila Cagliari neregularnim pogotkom , mediji šute , jučer Napoli prvi pogodak postigao nakon prekršaja colybalija na vrataru , mediji šute , samo kad su u pitanju utakmice Juventusa , "medijska hajka" i velika "prašina" , ali ne i kad je Juve oštećen , fuj licemjeri

avatar
Čerek Republika Srps
Sunday, 07.01.2018
19:05

Imas li ideju zasto je to takonu Italiji?

avatar
Baxter Stockman
Sunday, 07.01.2018
20:27

Namestali su i to ce ih pratiti dok postoje.

avatar
DEL PIEROO
Sunday, 07.01.2018
16:19

Juve nije zasluzio pobedu? ono penal? Sudija je cekao da mu ostale sudije koje su zaduzene za VAR jave ima li potrebe da gleda uopste to sto je mnogo bolje nego ono seckanje igre na svakih 5 min da trci da gleda nesto rekli su da je sve cisto i to je to Bernadeski je sklanjao ruku u tom trenutku lopta ga je nesrecno pogodila nikakav penal tu nije postojao samo se svakoj pobedi Juventusa uz malo srece trazi neka najmanja sitnica, jos Juve nije zasluzio pobedu u prvih pola sata trebalo je da bude 0-2 najmanje, ali nema veze navikli smo na to drugi neka kukaju i neka se zale Juve prica na terenu

avatar
No rules
Sunday, 07.01.2018
15:24

Cinjenica je da italijani imaju ocajno sudjenje, da sudije 'padaju' na jeftine trikove igraca i da se igra cesto secka, da ce slabiji tim uvijek za dva ostrija starta dobiti dva zuta bez razmisljanja sudije. Englezi su u tom segmentu daleko ispred svih, igraju sa najvise fer pleja i forsiraju pravu musku igru. Da ne govorim koliko kredita kod arbitara ima Juve zbog kalcopolija, ali realno i svi veci klubovi.

avatar
Mihajlo_NS
Sunday, 07.01.2018
15:20

Normalna stvar :) Ali i o necemo se mora pisati

avatar
amigo999
Sunday, 07.01.2018
15:17

Roma ce se boriti sa Laciom (a mozda i Interom) za 4 mesto...Mada je Lacio trenutno za 3 klase jaci od Rome...

avatar
jack wilshere
Sunday, 07.01.2018
19:13

Lacio ce lagano biti treci..

avatar
Baxter Stockman
Sunday, 07.01.2018
20:30

Videlo se u derbiju da je za 3 klase bolji.... Roma ce biti 3 na kraju. A od Intera zavisi da li ce biti 4 ili 5... Lacio je tu zalutao i samo mu je sreca da su Milan i Fiorentina ocajni ove godine (kao i prethodnih).

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 07.01.2018
15:09

..juventusu je VAR ponistio par pogodaka na pocetku sezone i jos par puta ispravio gresku u korist protivnika,od tad pa na dalje za njihove protivnike VAR ne postoji! Zbog cega sinoc sudija ne zahtijeva VAR kod ociglednog penala nad igracem Kaljarija,zbog cega ne vrati situaciju kod lakta Benatije, zasto se nije trazio snimak kod parade Benatije posle suta Ikardija? Nije da se kuka ali jednostavno sistem gubi smisao!

avatar
Japanac
Sunday, 07.01.2018
18:45

Kod lakta Bematie igraci Kaljaria su produzili akciju,za ruka Bernadeskia sudija se slusao sta ce da mu kaze 5ti sudija....

avatar
Marchisio8
Sunday, 07.01.2018
19:32

Није да се кука-кукате.