Istorijski derbi Zapadnog Londona na "Vembliju", koliki novac je u igri i hoćemo li gledati Mitrovića?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 03.08.2020.
15:51
Izvor: Sportske.net

Ulazak u Premijer ligu garantuje ogroman profit.

Povezane vesti

Sutra od 20:45h na programu je duel Fulama i Brentforda na "Vembliju", u pitanju je finale baraža za plasman u Premijer ligu.

Fulam je u poziciji da se ekspresno vrati u elitni rang, minule sezone ih je Slaviša Jokanović doveo do PL, ali su nažalost odmah ispali nazad u Čempionšip.

Brentford sa druge strane nikada nije igrao u Premijer ligi, za njih je ovo istorijska prilika.

Očekuje nas sjajan meč, obe ekipe su regularni deo sezone završile sa po 81 osvojenim bodom, u polufinalu baraža slavili su protiv ekipa iz Velsa, Brentford je u dvomeču sa 3:2 bio bolji od Svonsija, istim rezultatom je Fulam izbacio Kardif.

Oba tima gaje ofanzivan stil igre, sa puno golova, "Pčele" su bile i najefikasnjiji tim u Čempionšipu ove sezone sa 80 pogodaka.

Uzdaju se i u svoj strašni tandem Benrama - Votkins, koji je zajedno kriv za 55 golova ekipe ove sezone.



Sa druge strane, Fulam je prošao Kardif bez najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića, reprezentativac Srbije je osvojio nagradu i  za najboljeg strelca lige, sa 26 postigutih pogodaka.

Ipak, on je doživeo povredu pred duel sa "Plavim pticama", propustio je oba meča, pretpostavka je da će finale početi na klupi i da će dobiti šansu tokom utakmice.

Protiv Kardifa se povredio i Niskens Kebano, pa je i njegov nastup pod znakom pitanja.

Tomas Frank sa druge strane nema problema sa povredama, pa će najverovatnije izvesti isti sastav kao protiv Svonsija u revanšu, Englezi procenjuju da će ovako izgledati postave obe ekipe na "Vembliju".

Brentford: Raja, Dalsgard, Henri, Janson, Pinok, Norgard, Jesen, E. Markondes, Votins, Mbuemo, Benrama

Fulam: Rodak, Kristi, Hektor, Rim, Brajan, Rid, Kerni, Noker, Onoma, Kebano (Kamara), Rid



Što se tiče prethodnih derbija Zapadnog Londona, u regularnom delu sezone oba su pripala "Pčelama", koje su od ekipe Skota Parkera bile ukupno bolje sa 3:0.

Obelodanjeno je i za koji novac će ove dve ekipe sutra igrati, Brentford bi u slučaju da pobedi trebalo da dobije 165 miliona funti na tri godine, ukoliko opstanu u Premijer ligi ugovor se menja, dobijaju 265 miliona na pet godina.

Što se tiče Fulama, kako su oni minule sezone igrali u eliti očekuje ih nešto manji profit, ako slave na "Vembliju" sutra zaradiće 135 miliona funti.

Očekuje nas pravi spektakl, velika je šteta što na tribinama neće biti navijača, ove utakmice obično garantuju preko 80 hiljada ljudi na tribinama, jasno je da bi londonski derbi doneo i rekordnu posetu.

Baner 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke