Istorija! Ona će suditi najvažniju utakmicu leta!

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.08.2019.
13:16
Izvor: Sportske.net

Francuskinja deli pravdu u finalu.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Na "Vodafon areni" u Istanbulu će se 14. avgusta sastati Liverpul i Čelsi, osvajači Lige šampiona i Lige Evrope za sezonu 2018/19, povod je naravno Superkup Evrope.

Uefa je povodom tog susreta donela istorijsku odluku, naime, za glavnog arbitra postavljena je Francuskinja Stefani Frapar.

Ona će tako postati prvi ženski arbitar u UEFA finalima, a doneta je i odluka da joj pomažu koleginice Manuela Nikolosi iz Francuske i Mišel O'Nil iz Republike Irske, dok će četvrti sudija biti iskusni Dženejt Čakir.

Pomenuta Frapar je u julu sudila finale Svetskog prvenstva za žene između Holandije i SAD u Lionu, a tri meseca ranije je istoriju ispisala na meču francuske Lige 1 između Amjena i Strazbura, kada je postala prvi ženski sudija na jednoj utakmici u francuskom šampionatu.

Ona će biti na listi sudija Lige 1 za nastupajuću sezonu, a interesantno je da ipak nije prvi ženski sudija u UEFA mečevima, to je zapravo Nikol Petinjat, koja je delila pravdu na tri utakmice u okviru Kupa UEFA u periodu od 2004. do 2009. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Friday, 02.08.2019
18:26

Arrizabalaga,Luiz,Zouma,Emerson,Azpilicueta,Jorginho,Kovacic(Kante ako bude spreman),Barkley,Pedro,Pulisic,Abraham.Ovaj tim na Liverpool ocekujem.Klupa: Caballero,Christensen,Alonso,Zappacosta,Loftus Cheek(ako bude u konkurenciji za tim),Mount,Willian,Batshuayi,Giroud.....Bit ce tesko ali Lampard je tu da izvuce iz igraca ono najbolje sto imaju.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 03.08.2019
11:42

RLC nece biti spreman do sledece godine sigurno. Willian i Rudiger se polako vracaju za par nedelja kao i Reece James a Kante ce igrati danas u nemackoj. CHO se vraca septembra.

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 02.08.2019
16:10

u slucaju poraza ova moze da posluzi kao opravdanje luzerpulu.

avatar
NikkiCFC
Friday, 02.08.2019
13:54

Znao se termin ove utakmice jos pre rasporoda prvog kola. I sta su odlucili u FA? Pa da Liverpul igra kuci u petak protiv Norica a da Celsi gostuje u nedelju Junajtedu?! Utakmica je u sredu. Slucajnost? Kako da ne... Ali kada je Liverpul u pitanju navikli smo...