Istorija, kao u Zvezdi 2006. Biševac protiv Milana!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 20.09.2018.
09:55
Izvor: Sportske.net

Dudelanž u LE zvuči kao šala, ali desilo se, nagradu će preuzeti večeras kada budu odigrali istorijski meč protiv "Rosonera".

Epa/Christian Brun
Epa/Christian Brun

Povezane vesti

Danas ćemo videti utakmicu koja zaista ulazi u anale evropskog fudbala. Milan gostuje Dudelanžu, prvi put će jedan tim iz Luksemburga igrati u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Ovaj tim je, na opšte iznenađenje iz Lige šampiona, kvalifikacija gde su poraženi od Videotona, nastavio takmičenje u LE, preko Drite, Legije i Kluža stigao u grupnu fazu.

Nagrađeni su žrebom, igraće sa Milanom, Olimpijakosom, Betisom u grupnoj fazi. Jasno, niko im ne daje ni promil šansi, ali ovo će biti velika jesen za Dudelanž koji je 14 puta u poslednjih 28 godina bio prvak svoje zemlje, ali je u Evropi služio kao vreća za udaranje.

Danas će igrati protiv Milana, poznato lice među Luksemburžanima, bivši fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, Milan Biševac.

"Igrao sam protiv Milana sa Zvezdom, izgubili smo samo 1:0 u Italiji, nadali smo se da bi mogli da iznenadimo, ali su bili prejaki, taj tim sa Kakom, Pirlom, Sedorfom, jednostavno nismo imali šansu", kaže Biševac koji je kasnije igrao Lens, Valensijen, PSŽ, Lion, Lacio i Mec, a od ove sezone je u Luksemburgu, ima 35 godina i lagano završava karijeru.

"Sa Biljom sam igrao u Laciju, tada smo protiv Milana, 2016. igrali 1:1, na golu je bio Donaruma", priseća se Biševac.

Na kraju recimo da će danas Milan izvesti rezervni tim, kako bi se spremio za Atalantu, jedina dva startera biće Iguain i Romanjoli, debitovaće, Rejna, Kaldara, Kastiljeho, Laksalt, a još nekoliko rezervista će dobiti priliku od početka.

Bez obzira na to, cilj "Rosonera" je da na ovom gostovanju stignu do pobede.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Merseysade Red
Thursday, 20.09.2018
11:40
avatar
RODJUS ZA 2 NEDELJE
Thursday, 20.09.2018
10:12

Nas cilj je da osvojimo LE, a, kako vreme odmice, sve mi se nesto cini da ce nam mozda cak biti lakse da kroz Evropu izborimo plasman. Laksalt i Kastiljeho mogu da debituju samo u smislu starter(stv)a jer su vec igrali.