Istina o Grizmanu - "On ne zna da igra fudbal u dresu Barselone!"

Autor: Stefan Matić
nedelja 25.10.2020.
13:44
Izvor: Sportske.net

Francuz na meti kritika.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Već smo preneli, Grizman je imao još jedan neuspešni radni dan u Barseloni.

U "El Klasiku" smo ga videli na tek desetak minuta, vesti iz Španije su takve da je Grizi prebačen da trenira sa drugim timom Barselone. Videćemo da li Kuman računa uopšte na svog napadača u utakmici protiv Juventusa.

Lizarazu je možda i najtačnije prokomentarisao situaciju oko svog sunarodnika.

"On više ne zna da igra fudbal kada nosi dres Barselone. Očigledna je velika kriza u samopouzdanju, on jeste veliki fudbaler, ali više ne zna gde mu je mesto", preneo je Telefut reči Lizarazua.

Ostaje da se vidi šta će biti dalje, Španci su preneli kako je klub otvorio pregovore oko produžetka ugovora Francuza, ali učinak ofanzivca je ispod svih očekivanja.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Carlo
Sunday, 25.10.2020
17:00

Da skratimo priču, nije vrhunski igrač i ne vrijedi 120m nikako

avatar
P. S.
Sunday, 25.10.2020
15:30

Istina je da je on prevara od igraca. Zaboravimo Barsu i hajde da saberemo sve njegove sjajne partije u svim dresovima u kojima je znao i zna da igra fudbal. Da li to vredi i upola onih 120 m€? On, bas kao i Dembele, niti je trebao doci u Barsu, niti bi ikada dosao da Bartomeu nije iskoristio priliku da napuni svoje bankovne racune.

Sasvim je normalno da u razorenom timu mora igrati ispod svojih mogucnosti. I nije jedini. Da Barsa igra kao Liverpul, Bajern ili reprezentacija Brazila igrao bi i Kutinjo na svom nivou, a to su bar 2 nivoa iznad Grizmanovog. Ali ne igra niti ce igrati dok je ovakvo stanje u Barsi. Drugo je pitanje treba li Barsi i mnogo bolji Grizman od ovoga, recimo taj iz reprezentacije Francuske ili neko drugi?

avatar
Jasminn
Sunday, 25.10.2020
18:23

Oni imaju isti problem ko sto ima Konte. Konte ne zna nista drugo igrati osim 3-5-2 i nema nikakvu rezervnu varijantu. To je isti problem kod Barcelone. Oni nista drugo ne znaju igrati osim 4 nazad sa 2 jako ofanzivna beka koji se non stop ubacivaju, 3 u vezi i 3 u napadu, sa dva krilna napadaca i jednim spic napadacom, sa milion posova, bez centarsusa-nabacivanja lopte u 16, ako mozes po zemlji ubaciti loptu ubaci ako ne mozes vrati je nazad veznom u sredinu pa promjeni na drugu stranu i tako u nedogled, i to moras raditi bez Xavija i Inijeste ooji su znali gurnuti loptu prema golu. Ima puno igraca koji su godinama tu i svih tih godina u Barci igraju isti tip igre, i ne znaju ni oni vise igrati neki drukciji stil igre. I kad traze trenera, traze nekog ko igra isti taj sistem i on uradi neke minimalne promjene jer naravno ako ti ostane bas sve isto sto si dolazio, jer dovede si da nesto promjenis. E gdje sad kljuc problema uprava, tj ljudi koji su odgovorni za dovodjenje igraca, gledaju sve osim ono najbitnije. Gleda se jel taj igrac ime, jel zvijezda ovo ono a ne gleda se pase li taj Barcin sistem igre tom igracu. Dovedi koga god hoces al ako njemu ne pase sistem igre baci ga u kantu za smece. Sta ce ti. Mozda je Grizman prevara kako ti kazes, mozda ve zna igrati kako u naslovu pise ali to sto se Grizmanu doganja nije se dogodilo samo njemu. U zadnjih 4-5 godina mnogima se dogodilo ista stvar. Jel to Grizmana? Ok ne bude, al koje je objasnjenje za deuge igrace?

avatar
P. S.
Thursday, 29.10.2020
15:50

Meni se čini da ta igra, koju si lepo opisao, zapravo nije ideja trenera (najpre Enriquea, pa se to prenelo na Valverdea, Setijena i sada Kumana), već posledica nedostatka autoriteta, bezidejnosti i neznanja tih trenera kojima je najlakše da puste stvari niz vodu i da se ne mešaju u svoj posao. Onda igrači spontano zauzimaju pozicije u svojim komfornim zonama koje im omogućavaju igru sa što manje zalaganja, trčanja i što je najvažnije sa što manje odgovornosti (čitaj: uvali loptu Messiju pa neka on gleda šta će sa njom, na kraju ima i najveću platu). I tako dobismo taj 'sistem' u kome je milion pasova način da se oslobodiš lopte i da što manje juriš za protivničkim napadačima koji nemaju loptu ako je ti davis, a sve drugo je manje bitno.

Grizman jeste prevara (što ne znači da je i približno loš kakvog ga gledamo u dresu Barse), ali svakako nije kriv ni što je došao u Barsu (pogotovo za tolike pare) niti što je ovoliko loš. To što se dogodilo njemu dogodilo se više ili manje skoro svakom fudbaleru koji je došao u Barsu nakon što je Bartomeu zaseo na čelo. Barsa je tako postala mašina za uništavanje igrača praveći od dobrih prosečne, od prosečnih loše, a od loših očajne fudbalere. Upravo to sam i komentarisao gore...