Ista lica, kao da su novi ljudi, ovo su pet stvari koje je Solskjer promenio u odnosu na Murinja!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.02.2019.
20:32
Izvor: Sportske.net

Izgleda lako kada se pogleda, a u stvari, to je bio najteži posao na svetu. Ali sam karakter Solskjera je mnogo pomogao. Danas se tim gubitnika ne može prepoznati posle devet pobeda u deset mečeva.

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Sve je drugačije, osim igrača. Odnosno, oni se ne mogu prepoznati, ali Solskjer ima isti kadar na raspolaganju kao i Murinjo.

Šta je Norvežanin promenio u odnosu na prethodnika, zbog čega isti fudbaleri deluju potpuno drugačije na terenu, nakon što je Portugalac smenjen.

Podsetimo, Solskjer je od dolaska dobio devet i remizirao u jednom meču.

Ovo su pet stvari koje su drugačije u Junajtedu:

1. Solskjer je promenio stil igre, mnogo više su napadački orjentisani, a Pogba je ključ u toj transformaciji. Gurnut je napred iza napadača, što je omogućilo Ereri i Matiću da igraju u tandemu i rade ono što najbolje znaju, kvare igru protivnika. Bask koga smo retko viđali u timu igra možda i najbolji fudbal u karijeri, a njegov borbeni duh je promenio tim. Uz to, Rafford igra na mestu na kome je najupotrebljiviji, u samom špicu, dobija prednost u odnosu na Lukakua, Murinjo je Engleza gurao po strani, što mu me odgovara.

2. Norvežanin je uspeo da izvuče najbolje od igrača samim pristupom fudbalerima, mirnoćom i insistiranjem da su privilegovani što igraju za tako veliki klub. Iako ima problema sa povredama, upravo razgovori sa igračima su od Lindelefa napravili novog čoveka, a sada mu je zadatak da vrati i Baija. On njih dvojicu vidi kao štoperski tandem, iako su samo tri puta počeli zajedno u poslednjih dva meseca. Takođe, individualno razgovara sa igračima, posvećuje im punu pažnju, primer su Pogba i Rašford.

3. Solskjer ima mnogo bolji odnos sa medijima jer priča manje i ne šalje poruke na konferencijama za štampu. On se trudi da unese mir u ekipu, ne pravi dramu od recimo toga što je Marsijal zakasnio da se vrati iz Francuske, ali i kada je nezadovoljan nečijom partijom, recimo Fereire protiv Barnlija, ili Sančeza u Lesteru, nema teških reči, mada postoje posledice, kada je u pitanju mesto u timu. Nema obračuna sa igračima.

4. Solskjer je mnogo pozitivniji od prethodnika, link ka Aleksu Fergusonu je jasan, on izaziva veći respekt od Murinja kod igrača jer je spreman da se uvek pozove na to pobedničko iskustvo kao igrač, ali i da podseti svlačionicu da je fudbal igra i da bi trebalo da uživaju što imaju priliku da nastupaju na "Teatru snova". Skinuo je pritisak sa igrača i to daje rezultate. Tim je spreman da se bori za njega.

5. Norvežanin mnogo više poklanja pažnje ostalim članovima stručnog štaba, on je spremniji na saradnju, timski je igrač. MekKena i Kerik koje je Murinjo promovisao prošlog leta sada dobijaju mnogo više prostora da iskažu svoje ideje, a povratak Majka Filana je jasno link sa Ser Aleksu i iskustvo koje mu je potrebno. Tu je i Mark Dempsi koga vodi sa sobom, dakle ima dvojicu mlađih i dvojicu iskusnijih od sebe, pa i više uglova za posmatranje problema. Po prirodi on je mnogo spremniji da sasluša i usvoji savet, pa je i to veliki plus u odnosu na Murinja.

Kako rekosmo, Ole je sjajan potez, navijači i igrači navijaju da dobije stalan posao, ako eliminiše PSŽ to je gotovo, a zanimljivo da učestvuje u pravljenju planova za letnji prelazni rok, iako nije sigurno da će ostati trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marko HM
Wednesday, 06.02.2019
00:08

On mora da ostane!

avatar
Martial11
Tuesday, 05.02.2019
09:44

Murinjo je doveo sve ove navedene igrace, i poprilicno izbalansirao tim. Murinjo je inace čovjek koji ima problem sam sa sobom, i zbog ucestalih svadja, i kritika njegovih igraca u javnosti, ekipa ga je izdala.

avatar
Nemanjici
Tuesday, 05.02.2019
08:58
avatar
Anonymous Official
Tuesday, 05.02.2019
08:44

Ogromno pozitivna promjena u timu za kratak period. Sada slijedi tezak raspored nakon Fulhama,Psg,Chelsea,Liverpool ali to je test da li je za duze staze. Ma da po meni zasluzuje sansu jer je sjajnu atmosferu napravio u timu.

avatar
The Red Army
Tuesday, 05.02.2019
02:34

Ma covek prosto ima mnogo dobru auru! Dokazao je i zidan da su danas bitnije neke druge stvari od taktike, za to imaju ekipu trenera pored sebe... Verujem u njega, prosto dise Man Utd i uradice dobar posao i potpisati na vise godina

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 05.02.2019
01:18

Jos da se vrati Depay...

avatar
The_Matrix
Monday, 04.02.2019
23:28

Al ze proseravate da je to strasno. Ispade Solsker sada trenercina, a nigde na drugom mestu nista nije pokazao. Murinjo je skocka dobru ekipu, fizicki je fantasticno pripremio, ali bio u zavadji sa nekim igracima...poceo je taj tihi bojkot i to je sve. Cim je otisao igraci su poceli opet da igraju ozbiljno

avatar
Monday, 04.02.2019
23:27
avatar
JC\'90
Monday, 04.02.2019
22:18

Bila bi velika glupost ako mu ne daju ugovor. Sjajno radi posao.

avatar
Antihepi
Monday, 04.02.2019
22:17

Не знам за вас,али ја овог човека обожавам!

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 04.02.2019
22:06

cuvajte se djavoli...

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 05.02.2019
08:38

Cuvajte se vi, bez Neymara ste skoro 50% slabiji

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Monday, 04.02.2019
22:05

Требало би да му дају шансу, човек очигледно зна шта ради. Да не понове грешку као Челзи са Ди Матеом...

avatar
RIP-chechk
Monday, 04.02.2019
22:03

Ole Solsker je pravi primer da moderni menadzer, je bitniji kao motivator neko ko stabilizuje ekipu, osrednji takticar, i uopsteno neko ko ce dati slobodu igracima.

avatar
neme
Monday, 04.02.2019
21:48

Shvatio ono sto Zoze nije mogao da ne mozes zasnivati igru na odbrani a to ti najtanji deo tima.Iskoristio atletski najjaci napad u ligi.Fali tu jos dosta ali za ovo kratko vreme ovo je premija.

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 04.02.2019
21:41

Steta sto u klubu nisi hteli da rade na pojacanjima u januaru. Zele da vide sta Ole moze sa ovim timom i da na osnovu toga procene ostaje li ili ne. Slede teski mecevi a igraci se polako umaraju. Cak i da krenu kiksevi ne treba napadati Solsera. Tesko da je mogao bolje od onoga sto je uradio do sad. Mozda je bolje da sve karte baci na PL jer imamo sanse za top4.

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 05.02.2019
08:40

Ja mislim da imamo dovoljno igraca da se borimo na sva 3 fronta

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 05.02.2019
19:53

Bidza i Tridza obrambenih kvalitetnih igraca bas i nemamo to je istina, bitno je da si pomenuo Roja a Jonesa i Smallinga nisi. Veznih bas imamo dovoljno Matić,Pogba,Herrera,Fred,McTominay,Fred,Mata,Pereira pa i Lingard tu moze da odigra kao sto Perera moze da pokrije i krilnu poziciju.
Slazem se da je Mata ocajan na krilu i tu ce sigurno da igra Lingard ali ja bi probao sa Martialom lijevo, Sanchezom na 10ci, Rashfordom desno Lukakuom u spicu i sa Herrerom i Pogbom u veznom redu ili Pogbom malo isturenijim a Matićem iza

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 05.02.2019
14:55

Fora je sto nisu kvalitetni. Odbrana ni u najjacem sastavu nije dovoljno dobra,sa Rohom i Darmijanom bi bila uzasna. Nemamo adekvatnu zamenu za veznjake a kad Matu stavi na krilo to je igrac manje. Na kraju moze da se desi pad zbog umora igraca i da Solser ispadne najveci krivac.