Interu dosta Kontea, ovo je jedini razlog zbog koga od danas ne traži novi posao!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 26.11.2020.
09:30
Izvor: Sportske.net

U klubu besni, posle svega, javnost tvrdi da je velika greška napravljena letos kada su ga zadržali.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Inter se oprostio od Lige šampiona, čini se da su posle poraza od Reala sve šanse ugašene, tačnije samo čudo bi moglo da ih odvede u drugu fazu. Imaju dva doba iz četiri utakmice, oni ne deluju kao tim koji može da pobedi bilo koga u grupi, sada je jedino važno, ako je uopšte važno, biti treći i nekako se dokopati LE.

Ali, sve je ostavilo gorak ukus u ustima čelnika, javnost je jasna, Antonio Konte nije trener za Evropu, odnosno najveću scenu. Promašaji sa Juventusom, Čelsijem i dve godine sa Interom to pokazuju.

Ni protiv oslabljenog Reala nijednog trenutka Inter nije delovao kao ozbiljan tim, a sada se postavlja pitanje zbog čega je Konte uopšte ostao. Marota je bio za to da ode, ali je predsednik Ženg našao kompromis letos u poslednji čas.

Sa ove distance greška, mada svakako ostaje Serija A.

Baner

Inter sada ne sme da smeni Kontea, iako im je, kako kažu mediji dosta njegovih opravdanja, traženja novih igrača i razloga. Problem je novac.

Naime, Kinezi su izgubili mnogo para tokom pandemije, već letos je stigla od Suninga jasna naznaka da klub mora da se samofinansira, a Konteova plata je 12 miliona evra neto i on ima ugovor do kraja sledeće sezone. Smeniti ga, značilo bi praktično baciti 40 miliona, a sigurno da bi i Alegri koga Marota želi da dovede bio papren, plus tražio nove igrače.

Konte je uporan u forsiranju formacije, ispostavilo se da igrači na kojima insistira, posebno Vidala koji je doveden na njegov izričiti zahtev nisu pokazali ništa, plus totalno je sklonio Eriksena koga sada Inter nekako pokušava da zameni za Paredesa, ili čak Iska, što je malo verovatno.

Sve u svemu, ostaje da se klub pregrupiše, baci sve karte na Seriju A, ali sa ovom igrom, neće stići daleko.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stratford
Thursday, 26.11.2020
12:15

Dosadio i Bogu i narodu više sa ovim svađama s upravom gdje god je bio. Glumi nekakvu strogoću i utjeruje disciplinu, a lošiji je stateg nego što misli. Osobi koja površno prati fudbal za zaključak je dovoljna činjenica da ovaj "stručnjak" otpiše sjajne igrače kao što su Skrinijar i Eriksen, a ispred Tonalija odabere budaletinu Vidala koji je davno prošao svoj zenit ako ga je uopšte imao.

avatar
Oldboy
Thursday, 26.11.2020
11:41

Vlajko, opljačkan smo sinoć

avatar
rademan
Thursday, 26.11.2020
11:29

Dovede Vidala a ne Tonalija. Skrinjara i Eriksena zapostavio totalno. Doveo pola igraca iz MU koji su tamo bili ocajni, a MU katastrofa. Trenira strogocu a nema rezultata.

avatar
Lazo Medvedji
Thursday, 26.11.2020
10:37

ja otkad znam za sebe ne znam da je inter ikada igrao dobar fudbal. Cak ni 2010. godine kad su osvojili LS. To je bilo uzasno za gledati. Uzasni bili uzasni sada uzasni ce i biti. Bleda kopija djubrentusa.

avatar
Amalainter
Thursday, 26.11.2020
11:16

Onda bas i ne pratis Serie A.. Itekako je Inter igrao dobar fudbal

avatar
deki trbic
Thursday, 26.11.2020
17:39

tesko......sa Konteo i njegovom filozfijom nikada xD

avatar
Momcilo Stojanovic
Thursday, 26.11.2020
13:47

Stariji sam i pamtim vreme trenera Helenija Herere i čuvenog"katanaća",osvajali su Kup šampiona,ali igra strogo defanzivna i na kontru,sa sjajnim špicem(Macola). Nikada nisu umirali u lepoti,mada meni sem Milana,kada su dominirali , niko posebno od italijana nije igrao lep fudbal.Hererina škola je dugo bila prisutna i po defanzivi prepoznatljiva.