Inter baš misli ozbiljno, igračima puni džepovi!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 05.09.2015.
11:32
Izvor: Sportske.net

Od najsjajniije generacije u istoriji kluba, igrači nisu bili ovako plaćeni!

BETA/AP Photo/Antonio Calanni
BETA/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Kvalitet mora da se plati. Murinjov Inter koji je 2010. osvojio triplu krunu koštao je Moratija 220 miliona evra godišnje, samo u platama igrača i trenera. Jasno, nisu ni blizu zarađivali toliko, uz sve ostale troškove, pa je gubitak rastao.

Kasnije su pomenuti igrači napustiti klub, Morati je prodao Inter, a svake godine plate su bile sve manje.

Ovog leta se situacija promenila, dolaskom novih igrača, Interove plate su skočile, Tohir će morati da izdvaja oko 100 miliona, što je za trideset više nego prošlo leto.

Stiglo je devet novih igrača, neki su i otišli, Ikardi je produžio ugovor za tri puta veću platu i sada je sa 3.5 miliona po sezoni, uz Kondogbiju, najplaćeniji igrača u klubu. Uz njega je Vidić koji ne igra, a Jovetić koji je stigao iz Sitija i prima 3.2 miliona po sezoni.

Kada se sve sabere to je nešto manje od 100 miliona, dodajte na to uloženo u prelaznom roku, nije ni čudo što u Italiji kažu da će Inter, ako ne izbori Ligu šampiona bankrotirati.

Pomenimo na kraju da je stigao i Ljajić, on ima platu manju od 2 miliona evra, na nivou onoga što je imao u Romi. On je praktično pozajmljen igrač i Inter je preuzeo obavezu da isplaćuje njegova primanja iz "Vučice", i još platio pozajmicu Romi.

Koliko je plaćen Manćini?

Prve godine 3.5 miliona evra, ove bi trebalo da inkasira 4.5 miliona. To je četiri puta manje od Murinja koji je svojevremeno u Interu, računajući i stručni štab koji je sam plaćao, uzimao od Moratija neverovatnih 20 miliona evra po sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ognjendakic
Sunday, 06.09.2015
00:31

Plate igraca Intera su 85 miliona bruto. Prelazni rok zavrsili na 0! Neke naplate idu za 1-2 godine. Uzimajuci u obzir renome kluba u svijetu i standardne prihode (koji su ipak mnogo manji od npr. Milanovih) ne znam kako je to moguce da klub poput Intera bankrotira?! Volio bi da mi neko objasni.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 05.09.2015
12:55

ove su godine krenuli jako sve prepostavke osim mozda trenera da ostvare visok plasman su tu e sad da li su pretjerali financiski jer ne igraju lp pa tu nece inkasirati nista to valjda znaju najbolje oni koji se tim bave nadam se da nisu pretjerali

avatar
Joker96
Saturday, 05.09.2015
12:18

Napokon su shvatili da ako hoces necemu da se nadas, moras dobro da ulazes u tim. Na kraju krajeva, nije ovo toliko strasno, niko nema platu vecu od 4 miliona, dok je to kod nekih drugih klubova minimalna plata za neke osrednje igrace.

avatar
Amar Zo
Saturday, 05.09.2015
11:44

Jesu dosta ulozili ali su zato napravili bas dobar tim , sad je na Manciniju da poslozi tim