Inijestin jednogodišnji post!

Autor: Miloš Marković
utorak 24.03.2015.
09:33
Izvor: Sportske.net

Harizmatični Španac nalazi se u gotovo neverovatnoj crnoj seriji.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Obožavan od strane navijača, i to ne samo Barsinih, Andres Inijesta je godinama unazad izazivao veliko poštovanje fudbalske javnosti koja se s razlogom divi(la) njegovim fudbalskim, ali i profesionalnim, te čisto ljudskim kvalitetima.

Kao jedan od najboljih fudbalera sredine terena na svetu u poslednjih nekoliko godina, Španac je oduševljavao svojim potezima, lucidnim asistencijama, pa i golovima.

Ipak, trenutno mu ništa ne ide od ruke, tačnije od noge.

Neverovatno zvuči podatak da je prošao čak 361 dan, gotovo čitava godina, a da Inijesta nije zabeležio jednu jedinu asistenciju, niti postigao gol u Primeri.

Ovaj podatak doveo je i do poređenja, Inijesta nije fudbaler koji se pamti po svojim golovima, ali indikativno zvuči to da Serhio Ramos kao defanzivac velikog rivala uz svoje ime u dresu Reala ima veći broj postignutih golova od veziste Barselone.

I pored posta, Inijesta je bio uvršten u FIFA Tim godine, na šta se nije čula niti jedna kritika, dok je javnost imala mnogo toga da kaže, ističu poređenja radi evropski mediji, na uvrštavanje Davida Luiza u isti tim, iako Brazilac u poslednjih godinu dana ima znatno bolju statistiku od Španca.

No, svi to dobro znamo – statistika je kao bikini...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke