Infantino: "Fudbalski savez Italije radi dobar posao"

Autor: Beta Beta
sreda 15.11.2017.
12:41
Izvor: Beta

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino stao je danas u odbranu prvog čoveka italijanskog saveza Karla Tavekija posle eliminacije Italije u baražu za Mundijal u Rusiji.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

"Smatram da je nepravedno i smešno suditi čelnicima saveza samo zbog jednog lošeg rezultata, bez obzira na to koliko on ozbiljan bio. Imam odličan odnos sa Tavekiom i poštujem njegov rad. On je staromodna osoba, ali otvorena za nove stvari i sposoban je da radi u interesu italijanskog fudbala", rekao je Infantino za list Gazeta delo sport.

Tavekiova pozicija na mestu predsednika Fudbalskog saveza Italije (FIGC) je ugrožena pošto reprezentacija te zemlje neće igrati na Svetskom prvenstvu, prvi put posle 60 godina.

Infantino je međutim, uprkos kritika javnosti na račun FIGC, kazao da administracija te organizacije radi odličan posao.

"Dokaz tome je izvanredan doprinos FIGC projektu VAR tehnologije, koji je krucijalan za fudbal i njegovu budućnost. Budžet saveza je dobar, statuti liga su na mestu, a još nekoliko ostalih projekata pokazuje da oni rade dobar posao. Naravno, razumem bol svakog Italijana, ali da je šut Matije Darmijana završio u golu, svi bismo koristili superlative i sve bi bilo u redu", kazao je Infantino.

Prvi čovek FIFA ocenio je da je italijanskom fudbalu potrebna "nova vizija tehničkog razvoja" kako bi se vratio "na visine" i da je to zemlja koja je "uvek bila u stanju da reaguje, kao što će se i desiti u budućnosti"

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 15.11.2017
17:15

Daj vise uvodite VAR svuda. Juce francuzi gol iz ofsajda, spanci dva nepostojeca penala, koreja nam gol isto tako, s. irska:svajcarska takodje. I sve to u par dana. Svaku LS odluce sudije, ne moze vise ovako. Da nije sudija moj Celsi bi imao 3,4 LS.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 15.11.2017
15:06

istina je da Italija zadnjih godina radi sto moze da smanji razliku prema ovim najbogatijim ligama ali zasigurno ne radi dovoljno na marketingu i infrastrukturi Tu najvise mislim na nove stadione makar to je do vlasnika klubova ipak mora dati neki impuls u tom smislu

avatar
rivarinho
Wednesday, 15.11.2017
14:57

Neki ljudi ne umeju da cute! I time ispadnu mnogo pametniji nego kad progovore! Kao da namerno iritiraju u trenutku kad mnogo boli. Satanizam. Sad ce italijanski fudbal procvetati, samo treba uvesti grejace na stolice za navijace, loptu za igru malo doraditi, jos malo ograniciti tehnicki prostor za trenere, uvesti bar jos 10-ak sudija za jedan mec a na semaforima pustati reklame za najnovije televizore, automobile, telefone...i milina. Sve ima da prsti od fudbala!