Ima neka tajna veza - Bajernu na 1. maj baš ide sa Špancima

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.05.2018.
18:56
Izvor: Sportske.net

Dva puta su u novijoj istoriji Bavarci uspevali da ostvare pobede nad španskim klubovima baš na 1. maj.

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Večeras je na programu revanš utakmica polufinala Lige šampiona između Real Madrida i minhenskog Bajerna, a aktuelni šampion Nemačke součava se sa velikim iskušenjem.

Bavarci su u prvoj utakmici sami sebe pobedili i na revanš poneli poraz uz dva primljena gola kod kuće koji ne daje velike šanse ekipi Jupa Hejnkesa u revanšu.

Prošlosezonsko iskustvo govori da Bajern ima čemu da se nada jer je bio u identičnoj situaciji a uspeo je da se izbori za produžetke u kojima je Viktor Kašai pogurao Real Madrid do finala.

Zanimljivo je i to da je Bajern u novijoj istoriji dva puta na 1. maj uspevao da slavi protiv dva najveća španska kluba, tako da se navijači šampiona Nemačke nadaju da će tradicija biti nastavljena.

Početkom veka, tačnije 1. maja 2001. godine Bajern je savladao Real Madrid rezultatom 1:0, a dvanaest godina kasnije na isti datum preslišana je Barselona rezultatom 3:0.

Pomenuti duel sa Real Madridom rešio je Đovani Elber golom u 55. minutu meča na "Santijago Bernabeu", dok su 2013. godine Bavarci na "Kamp Nou" slavili golovima Arjena Robena, Đerara Pikea (AG) i Tomasa Milera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke