IKŠ - Pulišić srušio "Redse", Markoviću 45 minuta

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 23.07.2018.
00:09
Izvor: Sportske.net

U okviru pripremnog turnira, "Milioneri" su bili bolji od Liverpula.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Četa Lusijana Favra savladala je četu Jirgena Klopa rezultatom 2:1 (0:1), na stadionu "Bank of America" u Šarlotu u okviru Internacionalnog Kupa Šampiona.

U veoma nezanimljivom prvom poluvremenu, najpre su Jirgena Klopa zadesile loše vesti.

Džoel Matip se povredio u uvodnoj fazi utakmice, na teren je umesto njega ušao Džo Gomez.

Igrao se 25. minut, kada je odličan centaršuta nakon skraćenog kornera sa leve strane uputio Robertson, pogodio je u trepavicu Van Dajka, koji glavom matira Marvina Hica za 1:0.

Do kraja prvog dela igre gotovo da nije bilo prilika, Dortmund je imao jednu dobru kontru, koju je lošim centaršutem, pravo u Karijusa, okončao Volf.

U nastavku su oba trenera napravila veliki broj promena, Liverpul je bio daleko bolji rival, najpre je zabeležen jedan dobar pokušaj Džejmsa Milnera van ivice kaznenog prostora, lopta je otišla tik preko prečke.

Igrao se 64. minut kada je razigrani Staridž proigrao Odža, ovaj je izbio sam pred Hica, ali je pogodio prečku.

A onda, hladan tuš za "Redse", Kristijan Pulišić je napravio pravi dar-mar pred kaznenim prostorom Liverpula, Klavan ga je potom srušio u svom kaznenom prostoru, bio je to jedanaesterac za "Milionere". Odgovornost je preuzeo upravu Pulišić, a Amerikanac je pred publikom u zemlji čije boje brani savladao rezervistu Grabaru za 1:1.

U 89. minutu potpuni preokret, sjajna kontra Borusije, koju udarcem sa ivice kaznenog prostora u gol pretvara Pulišić. Drugi gol za reprezentativca SAD, 2:1 za Dortmund.

Samo tri minuta kasnije, ponovo Pulišić "maltretira" odbranu Liverpula, namešta se na udarac iz izgledne pozicije, Grabara skida njegov šut, ali lopta se odbija do Larsena, koji u padu šalje loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Liverpul: Karijus (Grabara), Klajn (Filips), Matip (Gomez), Van Dajk (Klavan), Robertson (Moreno), Lalana (Milner), Fabinjo (Keita), Džouns (Vudburn), Kamačo (Odžo), Origi (Staridž), Marković (Solanke)

Dortmund: Hic, Toljan (Bokhorn), Dialo (Pajper), Zagadu, Dikman (Šmelcer), Sahin (Burnić), Volf (Pulišić), Boadu (Gomez), Dahud (Gece), Sančo (Larsen), Filip (Isak)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Robert Bob Paisley
Monday, 23.07.2018
17:25

Opasan je Pulisic ali cini mi se da se ne razvija bas najbolje u Borusiji. Voleo bih da on dodje kao zamena za Kutinja. Pod Klopom bi pokazao sav potencijal u to ne sumnjam.

avatar
sasa lesa
Tuesday, 24.07.2018
01:13

To sam i ja pomislio dok sam gledao utakmicu..

avatar
_Goran_
Monday, 23.07.2018
14:02

Karius je branio celu utakmicu, informisi se.

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 23.07.2018
12:06
avatar
NikkiCFC
Monday, 23.07.2018
02:02

Pulisic dodji!!!

avatar
BlueBoy84
Monday, 23.07.2018
01:14

Markovic , ali dzabe kad ovi ne vole Srbe. Uzivaj Laki i otresi ih za pare. Jos malo

avatar
Peđa3
Tuesday, 24.07.2018
08:26

Klopu draži albanci i hrvati!

avatar
Wizard08
Monday, 23.07.2018
00:19

Napad razocaravajuce(sem staridza koji je odigrao veoma dobro)origi sramno odigrao nista bolji nije ni solanke(a mozda i gori zbog 1. gola),kamaco,ojo i markec malo bolji ali takodje kanal.jones opet odigrao odlicno bice tesko odluciti se kome dati sansu njemu ili wudburnu.keita zver,fabinjo radi posao.opet isti problemi matip je bio na pravom putu da odigra jos jedno ocajno poluvreme ali ga je povreda sprecila,gomez zadovoljavajucu partiju je pruzio na mestu stopera,nadam se uigravanju njega i vvda do kraja priprema

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 25.07.2018
11:31

Ma kakav Gomez ovaj ce opet forsirati panja Lovrena. Ako ostane na ovome da ne dovedu robusnog napadaca , vrsnog defanzivca i iole dobrog beka ocekujem borbu za 5to mesto

avatar
Wizard08
Wednesday, 25.07.2018
21:23

lovren ce svakako ciniti stoperski tandem sa vvd-o,ali u prvom a vrv i u drugom lovren nece igrati zato je bolji gomez nego klavan ili matip(moje mislinje) ,a lovren zapravo i nije toliko los.robusni napadac je potpuno beskoristan i nepotereban u ovakvom sistemu igre ,a beka nzm tacno na kojeg mislis da je potrebno zameniti jer na desnom imamo dva dobra na levom jednog sto je dovoljno.

avatar
_mladen_
Monday, 23.07.2018
00:14

Dobra tekma, Liverpul imao mnogo sansi ali nije imao ko da zavrsi. Jedva cekam da se Keita spoji sa ovom trojkom ispred, to ce biti neverovatno. On je toliko iskakao od svih na ovoj utakmici, lagano je radio sta je hteo.

avatar
xman
Monday, 23.07.2018
00:21

Ja sam zaista odusevljen Keitom, rekao bih da je, s obzirom na njegovu igru, prelazni rok za nas zavrsen, jer ce ocigledno on biti udarna igla iza paklenog trija, a iza njih Fabinjo i vjrv Henderson(on mi strasno smeta, al ajde), odbrana sa Alisonom i VVD-om, povratnikom Klajnom i sjajnim Robertsonom, bice to lijepa ekipa..a i Lalana se oporavio, bice i on pojacanje

avatar
_mladen_
Monday, 23.07.2018
17:49

Naravno da smeta, Fekir bi legao ovoj ekipi kao budali samar, ali sta je tu je. Keiti treba dati slobodu, jer onaj njegov presing, citanje igre, prolazi pored igraca lagano, nije se Klop toliko borio za njega.

avatar
The Red Army
Monday, 23.07.2018
01:41