Igrači traže da se Serija A završi! Ali, ko bi bio prvak? Ovo su opcije...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 08.03.2020.
11:20
Izvor: Sportske.net

Pokrenulo bi lavinu, ali svakako kome je posle ovoga što se dešava u Italiji fudbal na pameti...

EPA-EFE/Mourad Balti Touati
EPA-EFE/Mourad Balti Touati

Povezane vesti

U Italiji igrači traže da šampionat bude prekinut. Predsednik Damjano Tomazi, nekadašnji fudbaler Rome kaže da je najbolje da prvenstvo bude prekinuto dok traje borba sa Korona virusom.

Fudbal pred praznim tribinama ne znači ništa, međutim sa druge strane, nije problem publike, igrači se plaše zaraze, žele da budu u domovima sa porodicama, izolaciji, kao i svi ostali. Zbog toga Tomazi apeluje da se šampionat prekine.

U tom slučaju bi bile odigrane današnje utakmice, kao i zaostali meč Intera i Sampdorije, a onda bi praktično svi timovi imali 26 utakmica.

U tom slučaju, recimo, ako Juventus dobije Inter, bio bi prvi ispred Lacija, u suprotnom, Lacio bi ostao na čelnoj poziciji, Inter ni sa dve pobede, večeras i u odloženom meču protiv Sampdorije ne bi mogao da se domogne "Skudeta".

Naravno, mala je šansa da se ovo desi, jer čak i da prvenstvo bude prekinuto, velika većina klubova, osim onoga koji bi bio prvi bi se pobunila, pa bi verovatno bilo odlučeno da titula i ne bude dodeljena.

Ali, u tom slučaju, postavlja se pitanje ko bi ispao uz SPAL i Brešu koji deluju otpisano, plus ko bi uz prva tri u Ligu šampiona, mada je Atalanta ispred Rome.


Baner


Ova opcija koju zagovara sindikat fudbalera bi naravno smanjila opasnost od zaraze, ali sa druge strane bi verovatno donela niz tužbi civilnim sudovima, presuda i nedoumica, kako to u Italiji biva.

No, mnogi se pitaju, ako igrači ne žele da igraju i vrše pritisak na klubove, zbog čega klubovi dopuštaju da u žarištu, Lombardiji juče 300 navijača Intera pozdravi igrače i poželi im sreću pred "Derbi Italije"?

U svakom slučaju haos i čini se da bi fudbal trebalo da bude na poslednjem mestu. Pojavljuju se i mišljenja da bi igrači trebalo da se odreknu svojih plata do sledećeg prvenstva, to bi bio fond za ugrožene, ali bi pomoglo klubovima koji gube veliki novac jer nema prihoda od ulaznica, ako se zaista brinu za javno zdravlje i zbog toga neće da igraju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Sunday, 08.03.2020
14:28

Rizik za igrace je minimalan i u praksi nepostojeci da ce se zaraziti. Neki bi da kosriste zarazu i nadju licni profit, da se prave humani itd. Korona je skoro bezopasna za mladje od 30 god, kao obicna prehlada....Problem je sto i mladi zarazeni prenose zarazu...Ali opasnost da se mlad sportista zarazi i umre od korone je 0,001 promil...

avatar
juvealexx
Sunday, 08.03.2020
13:36

"tko bi bio prvak ako se prvenstvo prekine"

Pa sigurno ne inter koji je "naučio" tako osvajati Scudetta"za zelenim stolom" , čak i da pobjede večeras i u zaostaloj utakmici opet bi Lazio bio ispred njih 😂

avatar
The_Matrix
Sunday, 08.03.2020
13:18

Pumpanje prazne price. Od 2000-2020. je provuceno vec 11 smrtonosnih virusa, ako nije virus onda Koreja, talibani, kalendar Maja...ali svake godine se provuce neka glupost da je kraj covecanstva

avatar
Red to the bone
Sunday, 08.03.2020
13:03

Korona virus je stvaran koliko su bili svinjski i ptičiji grip, mada mozda mirjevac/lucifer/atl madrid (i svi drugi nalozi koje brat ima) moze da nam da bolji uvid mozda sa svojim Cia Bia FBI informacijama

avatar
Offside
Sunday, 08.03.2020
13:02

Tako je!Zavrsite prvenstvo,ako ne moze da se nadje dogovor onda titula nikome a igraci ne dobijaju plate do narednog prvenstva!LS i LE igraju timovi kako su sada poredjani na tabeli,isto tako i ispadanje (doduse tu se tesko moze promeniti i da se igra).Po meni sasvim posten scenario.

avatar
Jasminn
Sunday, 08.03.2020
12:33

Posteno. Zavrsi prvensto ali i odrekni se plate