Idol mu je Krojf, želi loptu samo za sebe, da li konačno dobijamo "staru" Barselonu?

Autor: Stefan Matić
utorak 14.01.2020.
09:41
Izvor: Sportske.net

Sinoć se ispunila davnašnja želja navijača, makar u jednom pogledu.

EPA-EFE/QUIQUE GARCIA
EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Ernesto Valverde je i zvanično završio svoju misiju u Barseloni. Baskijac je sinoć napustio prostorije kluba sa "Nou Kampa". Poraz u Džedi u polufinalu Super kupa Španije, pored dobre igre i dominacije tokom većeg dela meča, je bila kap koja je prelila čašu.

Pokušalo se sa Ćavijem i povratkom iz Katara, misija koja je za cilj imala samo da smiri navijače povratkom jedne legende poput svetskog šampiona nije uspela, ali mediji upozoravaju da će nekadašnji veznjak biti ozbiljniji kandidat za klupu Katalonaca kroz šest meseci ukoliko novi "šef" ne opravda očekivanja.

Kike Setijen je poptpisao ugovor na dve i po godine, nema sumnje da ga čeka ozbiljan posao do kraja sezone. Barsa je i dalje na svim frontovima konkurentna, ali iskusni stručnjak će od sada morati da pobeđuje sa stilom i to stilom Barselone - što ovom "krojfovski" okrenutom treneru neće smetati.

Kike je i sam kao igrač najviše uspeha imao u veznom delu, igrao je i za reprezentaciju Španije, takođe je znao kao fudbaler Rasinga da da gol protiv Katalonaca u španskoj ligi. Čini se da je jedan od najvećih fanova Mesija, ali i Serhija Buskeca.

Za Argentinca je prošle sezone u porazu svog Betisa na "Nou Kampu" izjavio da je neverovatno šta omaleni čarobnjak radi na terenu i da je pravi luksuz živeti u njegovom vremenu. Od Serhija Buskeca je posle jednog meča dobio i dres na poklon.

I tokom svog vremena na "Benito Vilamarinu" stadionu znao je da hvali Johana Krojfa i njegove zamisli oko fudbala. Želi za svoj klub da pobeđuje, ali pre svega da pobeđuje u stilu - nešto što fanovi Barse nisu imali toliko prilike da vide u prošlosti tokom Valverdeovog mandata. Sam priznaje da do Krojfove Barselone nije razumeo šta je fudbal, kako je Holanđanin otvorio novi svet za njega misleći na dominaciju u posedu.

Nema sumnje da će zbog izostanka Suareza tog igrača "viška" gurnuti u vezu i pokušati da vrati fudbal poseda. "Tiki-taka" se vraća na "Kamp Nou", Setijen ispunjuje par uslova koji Barsini čelnici i navijači žele, sada mu samo ostaje da ga ne "uplaši" što je po mnogima na "prelazno rešenje" pošto na leto svoju priliku  čekaju Ćavi, Kuman i drugi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Loord Bobinhoooo!
Thursday, 16.01.2020
21:53

A zar mu nije idol skraceni? :D Alo bre pa on je svima nama idol :D

avatar
GoHardV3
Tuesday, 14.01.2020
21:55
avatar
P. S.
Tuesday, 14.01.2020
18:14

Za početak će 'zgaziti' Granadu i uvaliti im 5 komada, tj. sve će učiniti da to urade, naravno ukoliko budu mogli. To bi isto uradili i da je ostao Valverde, jer su u poslednje 3-4 godine uvek to radili nakon niza neuspeha, kako bi 'dokazali' da su prethodne utakmice bili samo 'loši dani' i da je Barsa ovo što smo upravo gledali.

I za divno čudo to im je uvek prolazilo bez obzira što su ti 'loši dani' bili protiv Bayerna, Rome, Liverpoola, PSG-a, Reala, a nakon toga 'prava' Barsa protiv Leganesa, Eibara, Alavesa, Granade... Samo što će ova 'petarda' (ukoliko je bude) ujedno označiti i povratak Barse 'na stare staze' i 'potpuni oporavak' Barse pod novim trenerom za samo nekoliko dana. :D

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 14.01.2020
17:53
avatar
P. S.
Tuesday, 14.01.2020
15:45

Nakon 5 i po godina upropašćavanja Barse morali su dovesti David Copperfield-a, a ne bivšeg trenera Betisa, kako bismo dobili 'staru' Barselonu.

avatar
JC\'90
Tuesday, 14.01.2020
11:58

Od uvek sam zelo njega da vidim u Barsi, trebao je jos prosle sezone da dodje. Materjal ima, znaje ima, nadam se sam oda ga nece ugusiti preveliki ego Barsinih igraca.

avatar
Don Luciano
Tuesday, 14.01.2020
13:01

Nece ti se ovaj puno zadrzati vjeruj mi,samo je prelazno rjesenje do ljeta...

avatar
Mirjevac
Tuesday, 14.01.2020
19:14

Uvek i svugde je bilo na neki naci prelazno resenje, mislim u fudbalu, niko ni igraci, ni predsednik kluba ni direktor kluba nema tapiju da u njemu bude dozivotno, zato kazem svako ima na neki nacin prelazno vreme, tako i ovaj! Znaci ako se pokaze i ima uspehe i vrati barccci njenu igru on ce da ostane, oni drugi kandidati kao Cavi i Kuman oni su tu, ako ovom ne krene neko od njih ce da preuzme oni su jos mladi! Ali ja verujem ovom treneru dobar i kao trener i kao covek! Videcemo, u svakom ugovoru imaju klauzule koje se ukljuce i ako si dobar i ako si los, tako je i kod ovog! Zato bravo za barcu dobrog trenera si dobila!

avatar
Don Andres
Tuesday, 14.01.2020
15:10

nije taj ego nikad u barsi bio veliki problem, naravno da ga ima ali se to uvijek kontrolisalo. problem sa novim trenerom jedino moze biti ako se uplasi i pomisli da je ovo za njega preveliki zalogaj, ali mislim da se to nece desiti. ocekujem novu mladost buskeca pod njim i ocekujem da de jong bude onaj najbolji moguci. samim tim se moze ocekivati da messi bude blize golu, posebno sad bez suareza. jedva cekam prvi mec,

avatar
Jasminn
Tuesday, 14.01.2020
14:38

To kao i uvijek ovisi o rezultatima