Ibri treba tako malo, Šveđani izvukli bod, Mažić za ''desetku''!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 13.06.2016.
19:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Republike Irske i Švedske remizirali su rezultatom 1:1 (0:0) na startu takmičenja u grupi E na Evropskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Francois Mori
Beta/AP Photo/Francois Mori

Povezane vesti

Irci su bili bolji u prvih 45 minuta, ali su to krunisal tek na startu drugog dela igre. Šveđani su zaigrali tek posle primljenog gola, a do boda su došli uz dosta sreće posle centaršuta Zlatana Ibrahimovića i autogola Klarka.

Srpski arbitar Milorad Mažić bio je na visini zadatka, i možemo slobodno da kažemo da je sudio bez greške.

Irsi i Šveđani osvojili su po bod na startu u grupi E, u kojoj se u drugom meču od 21 sat sastaju Italija i Belgija.

Irci su u potpunosti nadigrali Šveđane u prvom poluvremenu. Iako nisu imali posed lopte na svojoj strani, Irci su imali veći broj prilika i bili znatno opasniji i u četiri navrata bili blizu vođstva.

Već u desetom minutu Henrik je uputio prvi opasan udarac sa 16 metara, ali je Isakson nekako zaustavio nezgodan udarac od zemlje. Sedam minuta kasnije Irci su imali novu veliku šansu, posle uigrane kombinacije iz kornera, Klark je sa prve stative glavom prosledio loptu u peterac, a tamo je za nekoliko centimetara zakasnio Džon Ošej.

Na isteku pola časa igre, Irci su imali treću šansu na meču, Brejdi je iskosa sa leve strane šutirao tik iznad prečke. Samo tri minuta kasnije, Irci su bili najbliži golu, Hendrik je po drugi put  šutirao, ovaj put mnogo bolje, ali je njegov udarac sa 25 metara zaustavila prečka.

Šveđani u prvih 45 minuta imali su svega dve, tri sporadične šanse, ali bez opasnosti po gol Renfolfa. Zlatan Ibrahimović se utopio u sivilo svoje ekipe i nije pokazao ništa spektalularno, ali se na pauzu otišlo rezultatom 0:0.

Posle samo tri minuta nastavka, Irci su zasluženo došli u vođstvo. Kolmen je odlično prošao po desnom boku, obišao Forsberga kao čunj, i pronašao Hulahana na drugoj stativi koji posle drob-kika zateže loptu u suprotan ugao.

Irska Euro 2016

Šveđani su zaigrali tek kada su primili gol i posle samo dva minuta bili su blizu izjednačenja. Posle kornera, Klark je umalo postigao autogol, golman Rendolf je izbacio jedan rikošet, ali pravo na nogu Forsberga koji sa sedam metara šutira preko prečke.

Čekalo se čak sat vremena igre da i Zlatan Ibrahimović pokaže koliko je opasan. Na isteku sata igre, posle centaršuta sa leve strane, Ibrahimović je zagradio svoje čuvare i udarcem iz prve šutirao za malo pored gola.

U 71. minutu, Šveđani su ni iz čega došli do izjednačenja. Ibrahimović je prošao po levom boku, oštro centrirao u srce petereca, ali je Klard nespretnom intervencijom glavom zakucao loptu u svoju mrežu.

Do kraja utakmice, obe ekipe pokušavale su da dođu do novih prilika, ali su one prave izostale, pa su Irska i Švedska podelile plen na startu takmičenja u grupi E.

Golove sa utakmice pogledajte OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Monday, 13.06.2016
20:46

Ocekivao sam vise od Svedske.Nisam ocekivao da prodju grupu,ali sam mislio da ce dobiti Irce

avatar
strucnabudala
Monday, 13.06.2016
20:11

Irska je zasluzila pobedu. Mazic odlican. Koliko volim Robina, isto toliko ne podnosim Roja Kina.

avatar
LuisSuarezFB
Monday, 13.06.2016
20:10

Dosadno prvo a bolje drugo poluvreme. Irska me odusevila. Jako dobro igraju. Svedska tesko da ce proci grupu s obzirom da sa ovakvom igrom nemaju sta da traze protiv Belgije i Italije. Ako kojim slucajem prodju, maksimum je cetvrtfinale. Ibrahimovic je razocarao. Lepo je biti samouveren kao Ibrahimovic ali preterao je u dosta slucajeva sa intervjuima u kojima je bas ali bas uzdizao sebe. Rekao je da se igraci opuste a da ce sav teret biti na njega. Vidimo...

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Tuesday, 14.06.2016
10:15

Maksimum im je osmina finala...

avatar
Jason
Monday, 13.06.2016
20:05

Mazic je bio dobar,mislim da Svedska nije zasluzila bod ali dobro.

avatar
Monday, 13.06.2016
20:01

Jak tempo. Irci su, mozda zasluzili sva tri boda.