Ibra saopštio istinu, PL precenjena!?

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 05.11.2018.
14:33
Izvor: Sportske.net

Švedski napadač pričao o svom boravku u Mančester junajtedu.

Epa/Paul Buck
Epa/Paul Buck

Povezane vesti

Zlatan Ibrahimović, fudbaler koji je igrao u brojnim ligama, osvojio praktično sve titule, nije uspeo da osvoji titulu u Premijer ligi, ali kako kaže Šveđanin, morao je da se oproba.

Osvajao je titule u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj, ali nije uspeo da podigne trofej Premijer lige, verovatno i najznačajniji trofej kada su lige u pitanju.

Ibra je prihvatio poziv Junajteda i obukao dres "Crvenih Đavola" u 35. godini. Imao je ogroman motiv da pokaže da gde on dođe, tu su i trofeji, ali ipak, možda je prekasno otišao u najjaču ligu na svetu.

Osvojio je on trofeje i u Junajtedu, postigao je 28 golova u 46 odigranih utakmica i pomogao svom timu da dođe do titula u Liga kupu i u Ligi Evrope, ali onaj zbog koga je otišao u Premijer ligu nije uspeo da osvoji, čak nije bio ni blizu.

Treba istaći i da su ga povrede kolena sprečile da bude još bolji, ali na kraju je napustio Junajted i otišao u La Galaksi. Ibra je u izjavi za "FourFourTwo" govorio o tome kakva je Premijer liga i koliko je teško igrati u njoj:

"Meni se sviđa Premijer liga. Bio sam veoma motivisan i veoma uzbuđen kada sam stigao na ostrvo. Praktična sva pažnja je na fudbalu, ali mislim da je kvalitet ove lige malo precenjen. Konkretno kada je u pitanju individualni kvalitet i tehnički deo. Ali moram priznati da je ritam izuzetno visok i da čak i najbolji ne mogu uspeti u ovoj ligi ukoliko ne mogu da isprate ritam, tempo."

"Imao sam dugu karijeru pre dolaska u Junajted. Mnogo različitih klubova, različite lige, zemlje. Ljudi su mi pričali da ne idem u Premijer ligu, jer ako tamo ne uspem, svi će pričati da nisam dovoljno dobar. To me je dodatno motivisalo da ipak odem u tu ligu, dalo mi je adrenalin", rekao je iskusni napadač.

Za kraj, Ibra je rekao da je Junajted pravi klub i da je ponosan što je nosio njihov dres, kao i da će uvek biti deo ovog tima. Ističe da je možda prekasno stigao u Premijer ligu, ipak je imao čak 35 godina. Uveren je da bi imao mnogo više uspeha da je došao ranije i da bi sigurno osvoji i taj trofej koji mu nedostaje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 05.11.2018
18:41

najjača liga ritam ubija

avatar
NikkiCFC
Monday, 05.11.2018
17:55

Jedini koji je precenjen ovde si ti. Igrac poznat po tome sto je svim klubovima donosio vise stete nego koristi.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Monday, 05.11.2018
17:44

I opet forsirate i namecete neku svoju istinu. Toliko je najbolja da je dala samo jednog prvaka Evrope u poslednjoj deceniji.

avatar
Monday, 05.11.2018
15:43

Ibrahime sine pa ti nisu uspeo u PL,koliko ja znam FA-Kup i PL nisu uzeo postigao si neke golove,u mnogim utkamicam si bio duh,sto se tice tehnickog aspekta tu si upravu ekipe kao VBA,Stouk sigurno nisu tehnicke ekipe ali oni daju draz PL sa takvim mesarskim pristupom fudbala.....

avatar
Novakovic10
Monday, 05.11.2018
23:21

Čovek je sa 35 godina dao 25+ golova, ako to nije uspeh ja ne znam, Hazard koji trenutno ima 27, a igra u PL već 5 godina ili više nikad nije dao preko 25 golova kolko ja znam...

avatar
conecorleone
Tuesday, 06.11.2018
15:20

Nemoj porediti jednog Ibrahimovica i Azara,koliko god bio dobar igrac Ibra je za njega pojam,covek igrao u najjacim klubovima na svetu i uvek bio najvazniji igrac,postigao brdo golova,dokazan u svim ligama na svetu.

avatar
Tuesday, 06.11.2018
12:50

Azar prvo nije napadac,i momak sam kaze da vise uzva da asistira nego da postize golove,tako da nisu oni za poredjenje....