Ibra optužuje za rasizam!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 14.10.2019.
12:46
Izvor: Sportske.net

Teške optužbe dolaze u veoma nezgodan trenutak.

Epa/Oliver Weiken
Epa/Oliver Weiken

Povezane vesti

Reprezentacija Švedske je pre dva dana ubedljivo savladala selekciju Malte rezultatom 4:0 napravivši sebi odličnu atmosferu pred vrlo bitno gostovanje Španije gde bi Šveđani mogli da naprave značajan pomak u kvalifikovanju na EURO 2020.

Ipak da ne prođe sve u miru pobrinuo se najpoznatiji fudbaler ove zemlje, Zlatan Ibrahimović je optužio selektora svoje zemlje Jana Andersona za rasizam. Igrač bosanskog porekla je optužio Andersona da igrači "imigrantskog" porekla nije bilo na prvoj listi igrača.

"Njegov prvi spisak, šta se desilo? Koliko igrača različitog porekla je bilo na tom spisku? Niko. Pitan je da obrazloži, ali je izbegao odgovor. A onda je kasnije počeo par utakmica sa poreklom van Švedske, ali samo da bi bio politički korektan", izjavio je Ibrakadabra.

Zlatan Ibrahimovic

Legenda švedskog fudbala je takođe izjavila kako je Anderson uništio sve ono što je Ibrahimović sagradio u prethodnih dvadeset godina misleći na multikulturalnost u reprezentaciji Švedske. Anderson je pre utakmice sa Maltom izjavio kako je razočaran i tužan povodom ovakvih izjava Ibrahimovića te da su optužbe neosnovane.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Monday, 14.10.2019
17:46

Koliki ego ima ovaj lik, bas mu tesko pada da je bio samo smetnja kao i u svakom timu pa su bez njega igrali 1/4 finale svetskog.

avatar
Don Carlo
Monday, 14.10.2019
15:51

Navika je čudo, mada tamo nece proci ova prica