I Ser Aleks odustao od Solskjera, ovo je njegov predlog za trenera, tri razloga ključna!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 08.10.2019.
11:49
Izvor: Sportske.net

Škot navodno smatra da je Norvežanin i njegov bivši igrač prokockao šansu.

EPA-EFE/LINDSEY PARNABI
EPA-EFE/LINDSEY PARNABI

Povezane vesti

Pisali smo jutros da se situacija promenila, da bord i vlasnici više nemaju poverenja u Solskjera, on jeste dobio obećanje da će mu dati vremena, ali niko nije očekivao da tim bude dva boda iznad opasne zone.

Zbog toga bi gostovanje Liverpula na "Old Trafordu" moglo da bude kraj za Norvežanina, koji je tako nešto nagovestio igračima uz optužbe da će ga smeniti njihove igre.

I svlačionica mu više ne veruje, ali se postavlja pitanje ko bi mogao da ga nasledi.

Ser Aleks Ferguson je već dao savet, mada njegovo mišljenje nije odlučujuće od kada se povukao, niti ima poslednju reč kada je u pitanju sportski sektor.

Legendarni Škot, naime smatra da bi jedino pravo rešenje bio Maks Alegri. Ser Aleks veruje da je Italijan spreman da izvuče maksimum iz tima, a problem je što bivši trener Juventusa ne želi da preuzme ekipu usred sezone. Ipak, ako ona bude žrtvovana, dovedeno par igrača u januaru, Alegri bi možda i pristao da počne da pravi ekipu za sledeći šampionat i spasi šta se spasti može.

Ovo su Fergijevi argumenti.

1. Alegri je mnogo bolji taktičar od Solskjera, sposoban je da igra u više formacija, ne robuje predrasudama i ume sa igračima, ima uvek dobru komunikaciju. To bi olakšalo situaciju u svlačionici.

2. Bio bi sposoban da nađe mesto Pogbi, koga je želeo i u Juventusu i koji veoma ceni Alegrija, plus nije se nikada bojao da mladim igračima pruži šansu. Maks je u pet titula sa Juventusom insistirao na iskusnim igračima, ali je promovisao Keana i kad god je mogao davao je priliku omladincima, iako to nije bilo baš često, zbog rezultata. Uz to, vezano za selekciju, Alegri bi bio sposoban s obzirom na reputaciju da privuču velika imena, u januaru bi već mogla da stignu dvojica ili trojica jer Alegri garantuje ozbiljnost.

3. Ono što je najvažnije, svi njegovi timovi su počinjali od dobre odbrane. Njegova fudbalska filozofija je upravo građenje igre iz poslednje linije, Junajted ima Megvajera, uložio je dosta u spoljne igrače, čini se da postoji osnova da iskusni trener upravo od toga, uz verovatno neko pojačanje počne da gradi novi sistem koji nužno ne mora da bude 3-5-2.

Verovatno bi Alegri rehabilitovao Matića, pokušao da upari Mandžukića ako stigne tokom zime sa Rašfordom, Hrvat je Alegrijev omiljeni igrač zbog poliofunckionalnosti u napadu.

Šta će od svega biti videćemo, Totenhem takođe želi Italijana koji uči ubrzano engleski, ali bez obzira na sve, Junajted je mnogo veći klub i ima resurse da napravi tim dostojan svoje reputacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Opet Anonymous
Thursday, 10.10.2019
11:00

Dobar trener ali nisam bas nesto za njega bolje Poketino pa mozda cak prije i ten Hag koji je pokazo da zna odlicno raditi svoj posao. Vjerujem da uz ovakav budzet moze daleko vise pored onog sto vec ima da izvuce maksimum. U Ajaxu je od nekih prosjecnih igraca napravio vrhunske i stvarno su igrali odlican fudbal. Ma da ja sam najvise za Poketina i da stigne Eriksen odmah na zimu i jedan spic. Treba odmah Olea otpustiti da se spasi sto se spasiti moze a ne kad bude kasno...

avatar
magister
Tuesday, 08.10.2019
18:35

Nažalost: pogrešna analiza, ali predlog nije loš. Alegri je odličan trener. Šta je pogrešno? Razmišljanje o treneru i situaciji, o budućoj igri i taktici, o igračima, a propuštanje da primeti da je Pogba igrač koji je svojim dolaskom razbio atmosferu u Junajtedu. Egzibicionista i narcis, potpuno nesposoban da u kontinuitetu igra za tim, za pobede, za titule. Spreman da u ključnoj situaciji proba nešto što mu je tog trenutka palo na pamet, neku majstoriju, ..beš rezultat. Jednom rečju - škart. On je uspeo da uništi jednog Murinja, a da kasnije onemogući Solšeru da krene napred. First - Pogba out, after - anyone in!

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 08.10.2019
18:14

Jedina dva coveka koja mogu da preokrenu stvari u Unitedu jesu Jirgen Klop i Pep Gvardiola. Ali posto niti jedan nije dostupan, United ce biti u kanalu jos dugo dugo...

avatar
Momcilo Stojanovic
Tuesday, 08.10.2019
15:54

Mančester ima katastrofalno loše selektovan tim i moraće da prođe nekoliko prelaznih rokova da bi ličili na nešto.Mandžukić,Matić,Pogba,Mata,jako jako slabo.

avatar
Man united
Tuesday, 08.10.2019
14:46

Ма, који Алегри. Дај Поћетина.

avatar
Solskjerove bebe
Tuesday, 08.10.2019
13:50

Ne moze covjek da bude pametan vise,kojeg trenera dovesti?Organizacija u klubu,nemamo sportskog direktora i jos mnogo toga...nazalost postat cemo drugi Everton

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 08.10.2019
13:49

Uz duzan respekt prema gospodinu Fergusonu jednu netocnost je izrekao a to je da Alegri voli davati sansu mladim igracima To nije istina Kod Maxa gotovo ni jedan takav nije igrao bas !!! Rugani ali kad su seniori bili povredeni i taj Kean na kraju prvenstva kad je sve bilo gotovo

avatar
Curva Sud Milano
Tuesday, 08.10.2019
20:35

U Milanu je prve sezone davao šanse Abateu, doveo Emanuelsona, kasnije ubacio još De Šilja, Merkela, Štrasera i El Šaravija. U Juveu realno sem Keana i Ruganija nije imao nikog. Alegri je dobar strateg koji dosta menja i ne voli da igra sa istim igracima svako kolo.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 09.10.2019
14:56

da voli da mjenja ali ne starijeg I iskusnijeg s klincem !

avatar
kzs.mufc
Tuesday, 08.10.2019
13:26

ali alegri je vodio tim koji je 5 x bolji od ostalih u ligi. titula mu je zagarantovana 99,9999.
zato sam skeptik.dok junajted ima jako jako slab tim.bukvalno za 17to messto. ko god da dodje bice mu extremno tesko.

avatar
BojanMC
Wednesday, 09.10.2019
00:00

Pre Juventusa vodio je Milan i sa igračima poput Kevina Konstanta i ostalih ocajnika pobedjivao Barselonu 2:0 npr. Poslednji dobar trener u Milanu, izuzetan stručnjak.

avatar
RedDevilSRB
Tuesday, 08.10.2019
12:30

Mislim da su sad svi svesni da je Ole uzeo preveliki zalogaj. Jednostavno, male Jeni neiskusan da bi sa ovakvim timom uradio bilo šta. Nema rezervni plan i kad ne ide kao što je zamišljeno, igrači deluju izgubljeno, uplašeno... Hvala mu na svemu ali bolje i da ode nego da ga navijači omrznu zbog neuspeha.

avatar
_Goran_
Tuesday, 08.10.2019
12:10

Njihova najveca greska je sto nisu ostavili Mojesa. Mislim da bi za ovih 6 sezona, otkad je Fergi otisao, uzeli sigurno 1 titulu, samo da su njemu dali odresene ruke a ne samo 1 sezonu (cak i ne celu).

avatar
Berba9
Tuesday, 08.10.2019
16:32

Ma kakav Mojes, izgubio je svlacionicu veoma brzo, nije mogao privuci ni jednog ozbiljnog igraca u klub. Nije on trener za velike klubove.

avatar
Red blood
Tuesday, 08.10.2019
22:42

Gde li je taj covek?