I on je na tapetu, ovako živi vlasnik Monaka!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 16.11.2018.
19:05
Izvor: Sportske.net

Na osnovu dokumenata koji su izašli u javnost, poznati su i detalji iz života Dmitrija Ribolovljeva, vlasnika Monaka koji je optužen za korupciju.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Ruski tajkun Dmitri Ribolovljev je i vlasnik Monaka, a u svom poslovanju u fudbalu je pronađeno dosta nepravilnosti nakon dokumenata koji su pronađeni od strane "Fudbal liksa".

Malo je poznato da je Ribolovljev učestvovao u ubistvu 1997. godine, navodno je snabdevao ubice oružjem, ali je kasnije pušten zbog nedostatka dokaza.

Čime se bavio?

Bio je najveći investitor u kalijumska đubriva, posedovao je i kompaniju koja se bavila iskopavanjem Potaše (kalijumskog đubriva), kao i njenim izvozom. Kompaniju je napustio 2010. godine nakon katastrofe koja se desila.

Ribolovljev koji je i na 242. mestu najbogatijih ljudi sudeći po Forbsu, blisko je sarađivao i sa Donaldom Trampom, navodno je i "investirao" u njegov izbor za predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Dobio je od Trampa i vilu na Floridi 2008. godine u vrednosti od 95 miliona evra, iako je Tramp istu kupio po dvostruko višoj ceni.

Pored toga, kupio je svojoj ćerki najskuplji stan u potkrovlju u Njujorku po ceni od 88 miliona evra, jedan Erbas po ceni od 55 miliona evra, ali i jedno grčko ostrvo od 100 miliona evra.

Što se tiče njegovog fudbalskog života, još 1990. godine je razmišljao o kupovini Serveta u Švajcarskoj, a onda je 2016. razmišljao da kupi i Njujork Red Bul.

Najveći njegov problem je bio taj što nije znao ništa o fudbalu, nikada ga nije ni igrao, a unajmio je trenera koji ga je učio kako da šutne loptu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke