I Gulit kritikuje Van Gala!

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 28.09.2014.
13:51
Izvor: Sportske.net

Van Gala kritikuju i sunarodnici, Rud Gulit se osvrnuo na traljav početak Luja u Junajtedu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Rud Gulit je za holandske novine pričao o Van Galu i početku njegove vladavine u Junajtedu. Gulit je kritikovao svog sunarodnika, pogotovo u vezi transfer politike i ogromnog trošenja ovog leta.

"Junajted je kupovao mnogo, i to uglavnom vezne fudbalere i napadače, pa sada u timu postoji gužva, dok na mestu štopera nemaju nikoga.

Mislim da je to posledica njegove filozofije da je napad najbolja odbrana, ali sigurno shvata da mu se to obija o glavu
", rekao je Gulit.

Bivši reprezentativac Holandije smatra da je Van Gal potcenio snagu Premijer lige.

"Luj je svakako sjajan menadžer, njegov um je briljantan, ali mislim da je ovde prišao suviše ležerno svom novom poslu. Iz njegovog ponašanja na početku mi se čini da je mislio da će doći kao imperator i osvojiti Englesku, ali to ide malo teže.

Sada shvata da nije dovoljno imati samo napad, jer i ekipe koje objektivno gledano nisu u vrhu, poput Lestera, ako imaju priliku, daće i pet golova slaboj odbrani
", smatra Gulit.

Gulit smatra da će se njegov sunarodnik ispraviti u januaru.

"Ne znam kako je zamišljao da može da ostvari uspeh sa štoperima koje ima, uz dužno poštovanje, niko od njih nikada nije bio prva opcija u Junajtedu, niti, bar većina, imaju potencijal za to. Verujem da nije slep i da će dobro ojačati taj deo terena u januaru", istakao je Gulit.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke