Huligani poludeli, novi slučaj "Ane Frank" i to tamo gde je zakonom zabranjeno!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 31.10.2017.
10:35
Izvor: Sportske.net

Šta nije u redu sa ovim ljudima...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Posle svega što se dešavalo u Italiji, licemerja, prozivki, pokušaja da se stvar zataška, ali i čitave šarade, izgleda da je ludilo uzelo maha.

I to tamo gde je ova tema najosetljivija i gde je propagiranje nacizma najstrože zabranjeno i kažnjivo zakonom, u Nemačkoj.

Sličica koja kruži među navijačima, ovoga puta je napravljena u režiji huligana Dortmunda, Ana Frank u dresu Šalkea, njihovog najvećeg rivala i komšije. Poznat je rivalitet rurskog derbija, ali ovo je bolesno.

Šalke je pre par godine održao ceremoniju i otvorio jevrejski zid sećanja na stradale članove kluba. Kompletan igrački kadar je bio prisutan, podsetili su se svih pobijenih članova, recimo talentovane zvezde Ernsta Aleksandera koji je probao da pobegne u Holandiju, ali je kasnije, kao i Ana Frank tamo uhvaćen i završio je u Aušvicu.



Leo Sajer potpredsednik kluba je takođe stradao u logoru, pre toga je pomagao Jevrejima na sve načine, a Šalke je posle raza imao nekoliko predsednika Jevreja kao i sponzore, odnosno naslednike onih koji su pomagali klub pre rata poput porodica Kacenštajn i Goldblum.

Zbog toga je verovatno i ova sličica počela da kruži kao uvreda. Naravno svi znate za podatak koji kruži da je Hitler navijao za Šalke, ali i da se zbog toga svom silinom obrušio na klub kako bi ga oslobodio jevrejskih elemenata.

Šalke je demantovao da je najveći zlikovac u istoriji ikada podržavao na bilo koji način "kraljevske plave", iako su osvojili šest titula od 1934. do 1942. ali tada nije postojala Bundesliga u sadašnjem obliku, već liga Vestfalije jedna od 16 regionalnih u kojoj su bili bez premca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 31.10.2017
13:37

Nemacka je uredjena drzava i za razliku od drugih pocinioci ovakvih nedela ce biti kaznjeni. Sramno jeste, dok ovakvi ispadi nisu odraz globalnog pogleda nemacke nacije na dogadjaje iz Drugog svetskog rata. Sram kojem je potrebno stati na put, tako sto cemo ovakve radnje saseci u korenu.

avatar
mak_juventino
Tuesday, 31.10.2017
12:33

Sramno ! 21 vek , jos ovo postoji , neverovatno

avatar
SERBON
Tuesday, 31.10.2017
13:50

I postojaće uvek, ljudi su takvi.