Hrvatska slavi Dinamo - Komšije sa dva kluba u kvalifikacijama za LŠ!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.03.2019.
21:46
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Hrvatske napravio je krupan korak ka plasmanu u četvrtfinale Lige Evrope i u isto vreme obezbedio svojoj zemlji i prvenstvu veliku povlasticu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Malo je nedostajalo fudbalerima Dinama da ove sezone zaigraju u grupnoj fazi Lige šampiona, ali ih eliminacija od Jang bojsa nije pokolebala već su napravili fantastične rezultate u masovnijem takmičenju pod okriljem UEFA.

Nakon sjajnih rezultata u grupnoj fazi Lige Evrope "Modri" su napravili podvig na startu eliminacija i izbacili Viktoriju iz Plzenja.

Večeras je na "Maksimiru" viđen fudbalski spektakl, a Dinamo je uspeo da savlada Benfiku (1:0) i da na taj način osigura Hrvatima veliku povlasticu u sezonama koje slede.

Zahvaljujući trijumfu Dinama nad lisabonskom Benfikom Hrvatska će od sezone 2020/21 imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Šampion Hrvatske će od pomenute sezone startovati od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a drugoplasirani će u drugo kolo ligaškog dela kvalifikacija.

Povlastica će biti i za ostale klubove koji obezbede izlazak u Evropu. Pobednik Kupa (ili trećeplasirani ako Kup osvoji šampion ili vicešampion) ide u treće kolo kvalifikacija za LE, dok od drugog kola kvalifikacija za LE startuju preostala dva kluba koja se izbore za evropske kvalifikacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Jelena
Thursday, 07.03.2019
23:42

Gde smo sad na onoj vasoj rang listi sto smo imali najveci koeficient bodova sto sada ne objavljujete rezultate da vidimo koliko smo danas daleko od evrope...a ne u konkurenciji sa klubovima iz San Marina,Andore,Farskih ostrva...smo ubedljivo bili najbolji i time ste se dicili...

avatar
Karoserija
Friday, 08.03.2019
00:45

na toj rang listi po bodovima u ovoj sezoni smo na 12. mestu, imaj u vidu da 11. na listi ima 1 tim u lš direktno i 1 u kvalifikacijama. U prevodu ako nasi klubovi odigraju naredne 3 sezone u Evropi kao prethodne 2 imacemo sanse da dodjemo cak i do 11. mesta, mada bi i 15. bilo zadovoljavajuce

avatar
El Matador PFC-FCB
Thursday, 07.03.2019
23:01

Svaka čast BRAVO za komšije a glupi Srbi nek se i dalje kolju oko toga ko više namešta dal večiti ili Radnički i neka Vuletić i Terzić ratuju saopštenjima.

avatar
Rajko Mitic
Friday, 08.03.2019
00:55
avatar
rossonero_t
Thursday, 07.03.2019
22:57

Svaka cast, treba da se ugledamo na njih.