Hrvati veruju u prolazak na SP

Autor: Beta Beta
ponedeljak 06.11.2017.
19:28
Izvor: Beta

Fudbaleri Liverpula i Intera ne sumnjaju da će se "Vatreni" naći na smotri najboljih svetskih selekcija.

Beta/Niall Carson/PA via AP
Beta/Niall Carson/PA via AP

Povezane vesti

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Dejan Lovren rekao je danas da njegovu ekipu čeka težak posao protiv Grčke u baražu za Svetsko prvenstvo, ali da veruje u pobedu i plasman u Rusiju.

"Ovo su za Hrvatsku dve najvažnije utakmice u godini. Svi očekujemo pobedu, ali neće biti lako. Pamtimo poraz u Grčkoj 2011. godine, ali mislim da smo učili iz tih grešaka i sada smo iskusniji. Čvrsto verujemo da možemo da se plasiramo na SP, što je težak posao bez obzira na imena klubova za koje igramo", kazao je Lovren, prenosi "Hina".

Fudbaleri Hrvatske igraju u četvrtak, 9. novembra, od 20.45 na zagrebačkom Maksimiru protiv Grčke, prvu utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo.

Revanš je na programu tri dana kasnije na stadionu Olimpijakosa u Atini.

Hrvatska se ne boji pritiska, zaključio je Lovren, a plasman u Rusiju, kako je rekao, treba da bude zajednički cilj.

"Bilo nam je 'biti ili ne biti' već u Ukrajini, pa smo pokazali da možemo da uspemo kada je najteže, sve opet zavisi od nas. Selektor će odlučiti o postavi i formaciji, ali osećam da smo snažni i da možemo uspeti", rekao je Lovren.

Krilni igrač Intera Ivan Perišić kazao je da priželjkuje pobedu u prvoj utakmici.

"Znamo šta želimo, svi priželjkujemo pobedu u prvoj utakmici koja bi nam olakšala revanš u Grčkoj. Njihova jača strana je defanziva, ali i mi imamo jaka oružja u napadu. I verujem da ćemo već u prvoj utakmici rešiti pitanje prolaska", rekao je Perišić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke