Hrvati u transu - Jedan bod deli komšije od dva učesnika u Ligi šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
22:33
Izvor: Sportske.net

Veliku stvar uradio je zagrebački Dinamo za hrvatski fudbal večeras, a tek bi mogao da uradi ukoliko u dvomeču osmine finala Lige Evrope osvoji makar bod.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Nošeni frenetičnom podrškom navijača sa tribina stadiona "Maksimir" fudbaleri zagrebačkog Dinama "preslišali" su Viktoriju iz Plzenja i overili plasman u osminu finala Lige Evrope.

Ono što prošle zime nije pošlo za rukom igračima Crvene zvezde i Partizana uradili su izabranici Nenada Bjelice, pa će u martu Dinamo igrati još jedan dvomeč u eliminacionoj fazi Lige Evrope.

Na stranu to što su "Modri" uradili fantastičan posao za sam klub, Dinamo je večerašnjim trijumfom doveo hrvatski fudbal na korak od velikog uspeha.

Ispadanjem Ciriha švajcarski fudbal je ostao bez predstavnika u evropskim takmičenjima, pa Dinamo sada ima šansu da jednim remijem u dvomeču osmine finala Lige Evrope omogući Hrvatima da imaju dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Ukoliko Dinamo u osmini finala Lige Evrope izbori barem jedan remi, Hrvati će imati bolji koeficijent od Danske i Švajcarske, pa će na leto 2020. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrati šampion i vicešampion naših zapadnih komšija.

Hrvatska bi u takvim okolnostima imala pet predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Šampion bi kretao stazom šampiona od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a vicešampion od drugog kola kvalifikacija "ligaškom stazom".

Osvajač hrvatskog kupa kretao bi od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a ostala dva predstavnika koji izbore izlazak u Evropu od drugog kola kvalifikacija za drugo po kvalitetu Evropsko takmičenje.

Kako sada stoje stvari, pola hrvatske lige ići će u Evropu od sezone 2020/2021, a dva tima će se boriti za mesto u Ligi šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 22.02.2019
09:16

Glupa Viktorija.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 22.02.2019
08:18

uzalud kad je jedino Dinamo koliko toliko ozbiljan klub Ovi drugi cista katastrofa

avatar
ViniciusJR
Friday, 22.02.2019
01:03

E to je vec nesto, 2 predstavnika u LŠ, ne sumnjam da ce Dinamo uzeti makar bod u osmini. A i zasluzili su, vec godinama klubovi im rade ozbiljno (Dinamo posebno, a i Rijeka i Hajduk), izbacuju svoje mlade igrace, skoro svaki transfer rok imaju makar jedan transfer oko 10ak miliona, vicesampioni svijeta...svaka cast. Mislim da svi klubovi sa ovih prostora treba da se ugledaju na njihov metod. Treba forsirati svake sezone par mladjih igraca...Dinamo ce i ovog ljeta prodati 2-3 igraca iznad 10 miliona, i Hajduk ima neka 2 super talenta koja ce unovciti dobro. Tako im dobijaju i klubovi i reprezentacija.

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 21.02.2019
23:37

A sezona 2019/20?

avatar
nenadnenad1234
Friday, 22.02.2019
03:01

U sezoni 2019/2020 se ne ubraju bodovi koji su ostvareni u ovoj takmicarskoj sezoni (2018/2019)