Hrvati požurili sa VAR-om, evo kada ga zvanično uvode!

Autor: Beta Beta
utorak 26.02.2019.
19:16
Izvor: Beta

Koliko će Srbiji trebati vremena za ovaj poduhvat?

Epa/Neil Hall
Epa/Neil Hall

Povezane vesti

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Hrvatske odlučio je danas da će se u Prvoj ligi od prolećnog dela sezone 2019/20. primenjivati VAR tehnologija.

Svi prvoligaši će, kako prenose hrvatski mediji, morati da osiguraju prostoriju za video sudije koji će pregledavati i analizirati snimke spornih detalja.

Takođe, svi stadioni će morati da dobiju posebnu VAR licencu.

Svetska fudbalska federacija (Fifa) pokriće 80 odsto troškova projekta koji košta oko milion i po evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ribar sa Save
Wednesday, 27.02.2019
18:30

Toletova družina je već objavila da će nas to koštati otprilike 5 miliona. Nisu se puno ugradili a ovi nabeđeni navijači se svađaju ko je za a ko protiv. E sinovci moji pa i ovi naši znaju da se to ne može tek tako uvesti ali mažu oči slepim navijačima kaomi to pokrećemo i prebacuju lopticu u Zvezdino dvorište da svoju nesposobnost sakriju.

avatar
magister
Tuesday, 26.02.2019
23:39

Dragi ljubitelji fudbala, nisam siguran da dobro razumem. Ispada da uvođenje VAR tehnologije košta 1,5 miliona evra i da UEFA pokriva 80%. Znači, FSS bi trebalo da pokrije 300.000 evra, pa da dobijemo regularno takmičenje bez pljuvačina svake nedelje i sa znatnim smanjivanjem grešaka. A koliko se dobilo od UEFA za Ligu nacija, koliko za učešće na SP od FIFA? Pa zar ovo ne bi trebalo da je prioritet? Hrvati požurili? Ne, samo su izgleda normalniji po ovom pitanju. Zato i idu napred, zato i postižu rezultat, zato njihovi igrači na tržištu vrede i po 3, 4 puta više od naših. Ne, mi umesto VAR-a, da uvedemo još sudija, nek ih bude 10, a argumenti su slični onima koji su u javnosti ovde postojali protiv uvođenja struje i železnice. Po mo zi Bo že!

avatar
Broj1a
Wednesday, 27.02.2019
11:17

Glasam za VAR, kao verovatno i svako normalan, međutim, ovo što je izneto nije baš sasvim tako. Hrvatska liga ima 10 klubova, Srpska 16, pa je uvođenje VAR-a u Srbiji sigurno skuplje, verovatno ne za svih 60%. A što se tiče glasova protiv, naravno da oni koji su navikli da rade u mraku i da ih niko ne kontroliše imaju protiv da im se sad takva mogućnost oduzme. Ne postoji apsolutno niti jedan kvalitetan, logičan argument, ali oni potežu - produžava se utakmica na neizvesno vreme, može svaki čas neko da traži proveru itd. Zna li neko unapred koliko će trajati NBA košarkaška utakmica? Ili NHL? Ili bilo koja odbojkaška? A tenis? Pa to ne smeta ni publici ni tv prenosima.

avatar
Predrag Postic
Tuesday, 26.02.2019
21:44

Zbog zvezde koja se svim silama bori protiv jer im pored svojih sudija nije u interesu pošteno sudjenje u Srbiji nece pre 2 godine biti uvedena! Bicemo jedna od retkih zemalja u Evropi koja je bez vara!