Hrvati i dalje bez pobede nad Portugalom, Snajder se oprostio pobedom

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.09.2018.
22:46
Izvor: Sportske.net

Šampion Evrope i vicešampion sveta remizirali su večeras u prijateljskoj utakmici odigranoj u Faru. Depaj se postarao da Holanđani slave na oproštaju Veslija Snajdera.

Epa/Jose Sena Goulao
Epa/Jose Sena Goulao

Povezane vesti

Evropske reprezentacije koje su bile bez obaveza u prvom kolu novoformirane Lige nacija iskoristile su priliku da se odmere u prijateljskim utakmicama.

U centru pažnje našao se duel aktuelnog prvaka Evrope i vicešampiona sveta na jugozapadu Pirinejskog poluostrva.

Portugal i Hrvatska odmerili su snage u gradu Faro i remizirali rezultatom 1:1 (1:1) u utakmici koja je bila dinamična i zanimljiva za gledanje samo poluvreme.

Obe reprezentacije nastupile su bez nekoliko važnih pojedinaca, pa tako publika u Faru nije mogla da vidi na delu Kristijana Ronalda ili Ivana Rakitića.

Ko nije znao da je u pitanju prijateljski meč, nakon prvog poluvremena lako je mogao da pomisli da Portugal i Hrvatska igraju za bodove u grupnoj fazi međunarodnog takmičenja.

Izabranici Fernanda Santoša i Zlatka Dalića igrali su otvoreno, ulazili u prilike i prikazali fudbal kakav bi publika volela da vidi na svakoj utakmici nacionalnih timova.

Portugal je prvi zapretio, ali su gosti stigli do prednosti u 16. minutu susreta posle lepe akcije koju je golom krunisao Ivan Perišić. Činjenica je da su Hrvati imali sreće u završnici akcije jer se lopta nakon rikošeta odbila Perišiću na nogu tako da je fudbaler Intera preciznim i snažnim udarcem zakucao loptu u mrežu.

Vodeći gol Hrvatske pogledajte OVDE!

Sredinom prvog dela viđen je sudar Domagoja Vide i golmana Kalinića pa je fudbaler Bešiktaša u 35. minutu morao van terena.

Pet minuta pre nego što je Vida izašao iz igre Potugalci su golom drugog štopera Bešiktaša stigli do izjednačenja. Pepe je posle dva gola Partizanu u plej-ofu za Ligu Evrope pogodio i protiv Hrvata i tako postavio konačan rezultat utakmice iako se posle tog momenta igralo više od sat vremena.

Pogodak Pepea na stotom nastupu u dresu sa državnim grbom pogledajte OVDE!

U drugom poluvremenu nije bilo velikih šansi, a drastično je opao i tempo igre. Debitant Antonio Milić mogao je da donese pobedu protivniku ali je lopta posle odbitka pogodila stativu tako da Splićanin nije izrastao u tragičara.

Hrvatska će tako sačekati neku novu priliku da stigne do trijumfa nad selekcijom Portugala. Večeras je prvi put izbegla poraz, a pritom je stigla i do prvog gola u međusobnim mečevima sa Portugalcima.

Obe reprezentacije sledeće nedelje čekaju obaveze u Ligi nacija. Portugal će u Lisabonu ugostiti Italiju, a u utorak Španija igra protiv Hrvatske.

Vesli Snajder
Foto: Epa/Koen Van Weel

Na "Johan Krojf Areni" u Amsterdamu Holandija je ugostila Peru i slavila rezultatom 2:1 (0:1) zahvaljujući Memfisu Depaju.

Utakmica je ostala u senci oproštaja Veslija Snajdera koji je u 62. minutu ustupio mesto Kvinsiju Promesu i rekao zbogom nacionalnom timu.

Vesli Snajder je za Holandiju odigrao 134 utakmice, postigao 31 gol i nakon 15 godina staža otišao u zasluženu reprezentativnu "penziju".

Prijateljski meč odigrale su i selekcije Austrije i Švedske, a domaćin je slavio sa 2:0 (1:0) autogolom Filipa Helendera i golom Davida Alabe na asistenciju Marka Arnautovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke