Hrvati "gazde" na terenu i van njega!

  • Autor: Boris Jovanović

  • 17. novembar 2014.

  • 11:13

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Italijani se od jutros bave "razbojnicima sa Balkana", ali teško mogu da skrenu pažnju sa onoga što smo videli na terenu. Sa druge strane, gostima radost pomućena sramotnim scenama koje su im priredili sopstveni "navijači".

Hrvati
Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno
"Hrvati su komandovali na tribinama", piše rimski "Tempo" zgražavajući se nad scenama sa "San Sira".

Dimne bombe, divljanje, otvoreni nacizam koji oni koji se predstavljaju kao "navijači" reprezentacije Hrvatske iskazuju na svakom meču obeležili su utakmicu u Milanu.

Šteta, jer je Hrvatska očitala lekciju tužnoj Konteovoj Italiji koja je sasvim prosečan fudbalski tim, nedostojna dresa koji nosi.

"Hrvatski razbojnici su odlučivali kada će se igrati", dodaje italijanska štampa.

Priča se da je jedan deo gostujućih navijača stigao da prekine meč, ali su isterani sa tribina. Fudbal je kao i obično kada igraju ekipe sa Balkana bio samo talac politike ili bolje da kažemo idiotizma, pa je nekako u senci ostalo ono što se dešavalo na terenu.

Hrvatska je nadigrala Italiju, samo slučaj je hteo da ne dobiju meč, jasno se videlo da su bolja ekipa. Ovaj tim je od razočaranja na Mondijalu i prethodnog raspada u rukama Štimca prešao dug put, ponovo su delovali kao najbolji tim na prostorima ex SFRJ.

Ali, kako rekosmo, o tome se najmanje priča zbog idiota na tribinama, videćemo hoće li biti kazne za "Vatrene", a ovakve priče se ponavljaju, nebitno da li su u pitanju hrvatski ili srpski huligani.

Uostalom oni se hrane time, jedni su drugima potrebni kao razlog za postojanje. No, svakome svoje brige.

UEFA je inače najavila istragu, Hrvati su pre par godina kažnjeni na EP novčano zbog rasističkog vređanja Marija Balotelija, on sinoć nije igrao zbog povrede. Selektor Kovač se izvinio u ime Hrvatske, poručivši da to nisu pravi navijači i izrazivši nadu da će fudbalski organi uspeti da iskorene takvo ponašanje na tribinama.

Što se Italijana tiče, oni će iskoristiti divljanje na "San Siru" da pričaju o svemu, osim o igri svog tima koja je bila baš tužna. Čini se da gori tim nisu imali u poslednjih nekoliko decenija, ali sistem takmičenja je takav da će se gotovo je sigurno, naći u Francuskoj.

Konte insistira da je ovo ekipa u nastajanju, ipak ne vidi se da imaju kvalitet u mladim igračima koji bi mogli da preuzmu odgovornost.

Italija i Hrvatska u grupi H imaju po 10 bodova, Norvežani imaju 9, Bugari su daleko sa 4. U narednim mečevima, na proleće Hrvati čekaju Norvežane, dok Italijani gostuju u Bugarskoj.


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari