Hrvati "gazde" na terenu i van njega!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.11.2014.
11:13
Izvor: Sportske.net

Italijani se od jutros bave "razbojnicima sa Balkana", ali teško mogu da skrenu pažnju sa onoga što smo videli na terenu. Sa druge strane, gostima radost pomućena sramotnim scenama koje su im priredili sopstveni "navijači".

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

"Hrvati su komandovali na tribinama", piše rimski "Tempo" zgražavajući se nad scenama sa "San Sira".

Dimne bombe, divljanje, otvoreni nacizam koji oni koji se predstavljaju kao "navijači" reprezentacije Hrvatske iskazuju na svakom meču obeležili su utakmicu u Milanu.

Šteta, jer je Hrvatska očitala lekciju tužnoj Konteovoj Italiji koja je sasvim prosečan fudbalski tim, nedostojna dresa koji nosi.

"Hrvatski razbojnici su odlučivali kada će se igrati", dodaje italijanska štampa.

Priča se da je jedan deo gostujućih navijača stigao da prekine meč, ali su isterani sa tribina. Fudbal je kao i obično kada igraju ekipe sa Balkana bio samo talac politike ili bolje da kažemo idiotizma, pa je nekako u senci ostalo ono što se dešavalo na terenu.

Hrvatska je nadigrala Italiju, samo slučaj je hteo da ne dobiju meč, jasno se videlo da su bolja ekipa. Ovaj tim je od razočaranja na Mondijalu i prethodnog raspada u rukama Štimca prešao dug put, ponovo su delovali kao najbolji tim na prostorima ex SFRJ.

Ali, kako rekosmo, o tome se najmanje priča zbog idiota na tribinama, videćemo hoće li biti kazne za "Vatrene", a ovakve priče se ponavljaju, nebitno da li su u pitanju hrvatski ili srpski huligani.

Uostalom oni se hrane time, jedni su drugima potrebni kao razlog za postojanje. No, svakome svoje brige.

UEFA je inače najavila istragu, Hrvati su pre par godina kažnjeni na EP novčano zbog rasističkog vređanja Marija Balotelija, on sinoć nije igrao zbog povrede. Selektor Kovač se izvinio u ime Hrvatske, poručivši da to nisu pravi navijači i izrazivši nadu da će fudbalski organi uspeti da iskorene takvo ponašanje na tribinama.

Što se Italijana tiče, oni će iskoristiti divljanje na "San Siru" da pričaju o svemu, osim o igri svog tima koja je bila baš tužna. Čini se da gori tim nisu imali u poslednjih nekoliko decenija, ali sistem takmičenja je takav da će se gotovo je sigurno, naći u Francuskoj.

Konte insistira da je ovo ekipa u nastajanju, ipak ne vidi se da imaju kvalitet u mladim igračima koji bi mogli da preuzmu odgovornost.

Italija i Hrvatska u grupi H imaju po 10 bodova, Norvežani imaju 9, Bugari su daleko sa 4. U narednim mečevima, na proleće Hrvati čekaju Norvežane, dok Italijani gostuju u Bugarskoj.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Poznavalac
Monday, 17.11.2014
17:09

italijani skoro nikad pa slabiji u svojoj istoriji,sve neki prosecni i ispodprosecni igraci..dovoljno o njima govore klubovi za koje nastupaju..a,hrvati su dokazali da su uz srbe i albance najgori narod u evropi..to jest zahvaljujuci onim navijacima na tribinama tj.kvazi patriotama zasluzuju takav tretman..

avatar
PintoDaCosta
Monday, 17.11.2014
16:51

Treba zakon ostar na celom Balkanu...

avatar
Monday, 17.11.2014
16:18

Normalno da su prosek kad Conte igra sa nekim igracima koji ne zasluzuju dres Azzurra a i on ne zasluzuje da bude selektor. Conte moze da trenira samo neki italijanski klub i to klub koji ne igra u Evropi, van Apenina Conte je los. Dobro da je video da je Pasqual drvo nevidjeno ali mu dzabe kad ga zameni drugim drvetom Sorianom, klasicna greska Contea koja se redovno desavala i u Juventusu, prva izmena bocni igrac koji nije ni trebao biti u timu. Italia igra bez kreatora(Pirlo, Verratti, Montolivo, Aquilani, Poli ...), Conte nepotrebno tumba pozicije igracima i samo pravi zbrku. Zasto Darmian nije igrao po boku vec centralnog beka, za centralnog beka je imao Ruganija i Ogbonnu jer Bonucci nije mogao da igra zbog kartona. Conte poziva Morettija debitanta u 33. godini, Pasqual sa 32 godine od svojih 9 utakmica za Azzurre 8 odigrao u poslednjih godinu dana, Parolo slicna prica. Gde su Giaccherini(uvek odigrao odlicno za Azzurre), Criscito, Florenzi, Romulo ...
Conte igra ove kvalifikacije kao da su probne utakmice, non-stop ubacuje neke debitante koji ne predstavljaju buducnost je su 30+ i igraju mu neki koji ne bi bili ni na spisku od 100 igraca koji bi trebali igrati za Azzurre. Italia nije prosecna vec je prosecnom pravi Conte!

avatar
Monday, 17.11.2014
15:54

Mali su oni još za nas,100 puta da igraju u Italiji ne bi napravili nered kao mi jer nemaju m u * da. A za Italiju nisu igrali Verati,Pirlo,Baloteli...i još dosta dobrih igrača.Da su izašli u najjačem sastavu otresli bi ih ko slinu.

avatar
LukaModric
Monday, 17.11.2014
19:32

verati i pirlo su jedini iz 1. sastava falili , a nama modric koji je u 20. min zbog ozljede izasao , i jos je rakitic pod ozljedom igrao.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 17.11.2014
14:03

cim ih vodi konte ne moze to da bude dobro covek je u juventusu imao pomoc sudija i mafije a ovde to nema

avatar
juventino
Monday, 17.11.2014
14:22

Pogledaj kakvi igraci igraju za italiju i sve ce ti biti jasno..ovo je goli prosjek..

avatar
Juan Manuel Iturbe
Monday, 17.11.2014
16:00

pa bome nebi rekao da bi veratti i pirlo nesto promjenili, ubijeni su u sredini nisu do lopte mogli doci, cim hrv izgubi loptu odma pressing i oduzimanje lopte u roku od 5 sekundi max....bilo mi je smijesno vidjeti talijane na san siru se brane kao malta u zagrebu, a ako ti mislis da su buffon,chiellini,rannochia,candreva,de sciglio,de rossi, marchisio,immobile,pelle,el sharaawy prosjek onda neznam sta da ti kazem....pirlo ionako vise nije kao prije,jedino bi im veratti mogao malo pomoci, ali nevjerujem da bi on nesto mogao pored kovacica,rakitica i modrica koji su ucinili marchisia nevidljivim

avatar
Monday, 17.11.2014
13:59

Očekujem da Uefa kazni Hrvatsku novčano, a trebalo bi i sa jednom utakmicom bez publike. Inače, odigrali su prilično dobro protiv Italije i bili bliži pobedi. Imaju strašnu ekipu.