Hrabro srce - Seo je u avion i spreman je da igra za Šapekoense!

Autor: Milovan Longinov
petak 16.12.2016.
11:48
Izvor: Sportske.net

Kako opisati ovu veličinu, hrabrost i odanost svojim preminulim saigračima i klubu?!

Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko
Beta/AP Photo/Eugene Hoshiko

Povezane vesti

Fudbaler koji je preživeo stravičnu nesreću želi ponovo da obuče dres svog Šapekosensea.

Vest dana stiže iz Brazila, defanzivac Šapekonesea Helio Sampier Neto, jedan od šestorice putnika koji su preživeli pad aviona, vratio se u svoju domovinu, oporavlja se od teških povreda i želi ponovo da istrči na teren.

''Da li će se Neto vratiti na teren? Naravno da postoji ta mogućnost, ali još je rano davati prognoze. On želi da ponovo zaigra, ali moramo da budemo oprezni'', rekao je doktor Edson Stakonski.

Zvuči kao ponovo prolaženje kroz traumu, ali Neto je samo 20 dana posle nesreće, ponovo ušao u avion i iz Mardelje se vratio u svoj grad uz blaže bolove tokom leta.

''Let je prošao uz blaže bolove, ali to je očekivano, važno da nije ništa strašno i da držimo stvari pod kontrolom. On je doživeo veliku fizičku traumu, ali je ona psihološka još veća. Moramo biti pažljivi zbog povreda koje vidimo, ali onih koje ne možemo, jer su psihološke prirode. Njemu je potrebna velika podrška, svi njegovi saigrači su izgubili živote'', rekao je doktor Stakonski.

Neto pored brojnih povreda, ima i zapaljenje pluća, tako da je pred njim period rehabilitacije. Ipak, najvažnije je da se oseća dobro, a ako bude u stanju da ponovo zaigra, to će biti dan kada će čitav svet slaviti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 16.12.2016
15:13

Ima upalu pluca, a ide avionom? Sto kaze Basket, ja ne da ne bih vise nikad u zivotu usao u avion, ne bih mu vise ni prisao...

avatar
El Diablo
Friday, 16.12.2016
14:30

Bravo za Neta!!

avatar
Basket
Friday, 16.12.2016
13:01

strašna snaga, ja nikad više ne bih ušao u avion