Hrabri "Kanarinci" pokazali zube, Megvajer odveo Junajted u polufinale FA kupa!

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.06.2020.
21:08
Izvor: Sportske.net

Nakon 120 minuta igre, "Đavoli" izborili polufinale.

EPA-EFE/Cath Ivill/NMC/Pool
EPA-EFE/Cath Ivill/NMC/Pool

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda igraće u polufinalu najstarijeg takmičenja na svetu, kako su na "Kerou roudu", nakon produžetaka, slavili sa 2:1 (1:1) protiv Noriča.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali ni izglednijih prilika, da bi u 51. minutu Junajted stigao do prednosti.

Igalo je iskoristio neopreznost odbrane i sa par metara akrobatskim udarcem savladao Krula.

Farke je krenuo u ofanzivu, ali "Kanarinci" nisu uspevali da priprete ozbiljnije Romeru, sve do 75. minuta.

Tod Kantvel je dobio loptu na oko 25 metara od gola "Đavola", raspalio je po lopti i sjajnim udarcem matirao Serhija Romera za 1:1.

Grinvud je u 80. minutu pripretio na drugoj strani, ali je tukao preko gola, imao je i Norič par solidnih napada, ali nisu uspeli da ugroze rivala ozbiljnije.

A onda, 89. minut, Klose rvačkim zahvatom obara Igala na ivici kaznenog prostora, dobija direktan crveni karton i daje veliku priliku rivalu da vrati prednost iz slobodnog udarca. Ipak, loš pokušaj Bruna Fernandeša, pogodio je Portugalac živi zid.

Norič je izdržao sa igračem manje još nekoliko minuta, pretio je Junajted preko Pogbe i Lingarda u poslednjim sekundama, ali je Krul sjajno intervenisao, pa se otišlo u produžetke.

U prvom produžetku nije bilo većih prilika, ali je u drugom Krul bio na velikim iskušenjima.

Zaustavio je ipak najpre pokušaj Harija Megvajera, a potom i Bruna Fernandeša, održavao je brojčano inferiorne "Kanarince" koliko god je mogao u igri.

Ipak, u 118. minutu, Hari Megvajer se dobro snalazi pred golom domaćina, uspeo je da dođe do lopte u velikoj gužvi i smesti je u mrežu Noriča za 2:1.

Do kraja domaćin sa igračem manje nije uspeo da uzvrati, čak je i Bruno Fernandeš mogao da dotuče rivala, ali je neprecizno šutirao iz dobre pozicije.

Na kraju pobeda Junajteda posle 120 minuta igre na "Kerou roudu", te je tako izboren i plasman u polufinale FA kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Sunday, 28.06.2020
16:12

Nema veze svakako je samo 3,4 igraca bilo iz prve postave, bolje 120 minuta i polufinale FA kupa nego 90 minuta i da smo ispali

avatar
Vjeko Stojančić
Sunday, 28.06.2020
07:16

Sta drugo ocekivati kad Lingard igra to ti je automatski igrac manje .

avatar
RedDevilSRB
Saturday, 27.06.2020
21:55

Katastrofa. U periodu gde se igra na 3-4 dana oni odigraju 120 minuta. Trebali su ranije da reše utakmicu a ne da bespotrebno igraju još 30 minuta više.

avatar
Alex DeLarge
Sunday, 28.06.2020
09:46

Mogli su, ali nisu. Na kraju su opet izgurali pobedu i napokon pokazuju karakter, posto kvalitet za lagano pobedjivanje u nizu objektivno jos nemaju... Sledeca utakmica se igra kuci, gde igraju mnogo bolje tako da je to vrrovatno novo finale, bez obzira i ako bude Clesi u pitanju... Mislim da Junajted ima male sanse da udje u top 4, cak i sa dobrom igrom, zbog prednosti koju su ostali stekli u prvom delu. Glavni napad treba da bude LE, gde je Junajted ubedljivo najbolja ekipa, a i svakako bi bilo lepse da se plasman u LS ostvari peharom.

avatar
Андер Ерера
Sunday, 28.06.2020
11:44

120 minuta za Megvajera i Bruna a za produzetke je morao i ostale glavne igrače da ubacuje, a već u utorak naveče gostovanje Brajtonu.
Sreća da LE nema do avgusta ali opet 11-12 ih čeka polufinale kupa. Moraće i protiv Brajtona i Bornmuta sledeći vikend dozirati minute svima, kao i protiv Vile. Sreća je da, osim Lestera, nemamo više teških protivnika do kraja. Ali opet, 4 od 7 utakmica će biti protiv davljenika/ekipa koje se još bore da pobjegnu iz opasne zone.

avatar
Z
Saturday, 27.06.2020
21:20

Iskreno, 120 minuta igre u ovako zgusnutom rasporedu je katastrofa za MU i njegove ambicije

avatar
LUZERPOOL
Sunday, 28.06.2020
04:54

Kakve crne ambicije sa ocajnim trenerom i jos ocajnijom upravom. A neke igrace necu ni da pominjem. Junajted nikakve sanse nema za LS.

avatar
Андер Ерера
Sunday, 28.06.2020
11:45

Sa sve FA kupom.. Sreća liga Evrope se ne igra do avgusta.