Hrabra Astana, protiv Partizana na pobedu!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 11.12.2019.
15:17
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Srbin preti "crno-belima".

EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Povezane vesti

Fudbaleri Astane se već od petka nalaze u Beogradu kako bi se što bolje pripremili za meč sa Partizanom.

Golman kazahstanske ekipe Nenad Erić istakao je u intervjuu za Sportski žurnal da je Astana stigla u Humsku da pobedi "crno-bele", ali i da bi bili zadovoljni osvojenim bodom.

"Došli smo da se revanširamo Partizanu. Drago mi je zbog dolaska kući, svake godine gde igramo poslednji meč u Evropi odlazimo sedam dana ranije zbog klime i terena. Znamo da je Partizan veliki klub, stoga potrudićemo se da popravimo utisak i pokažemo bolju igru nego u Nur-Sultanu."

"Iako imamo ponovo problema sa povređenim standardnim igračima, mnogi nisu ni doputovali u Beograd kao i štoper Tomašević. Spremamo se dobro, iako ni nama ni Partizanu utakmica ne znači mnogo. Probaćemo da odigramo maksimalno i pobedimo. Ako u tome ne budemo uspeli, bićemo zadovoljni i s bodom", kazao je Erić.

Prvenstvo Kazahstana je završeno, pa osim obaveza u Evropi Astana nema takmičarski ritam već mesec dana.

"Nama je malo nezgodno, jer smo završili sezonu 10. novembra. Sigurno da smo malo ispali iz takmičarskog ritma, opet, bez obzira na sve mislim da možemo da se 'stegnemo', odigramo angažovano i još jednom u Evropi obradujemo navijače", smatra iskusni čuvar mreže koji se potom osvrnuo i na veliku pobedu nad Mančester junajtedom kod kuće.

"Iako Mančester nije igrao u najjačem sastavu, stvorila se velika euforija nakon pobede. Astana je još jednom pokazala da ide dobrim putem i da igranje prethodnih godina u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope nije slučajnost", smatra Erić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke