Holandsko kiselo grožđe

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 09.10.2017.
16:40
Izvor: Sportske.net

Šanse Holanđana da se plairaju na Mundijal su ravne čudu, a tamošnji mediji su popisali niz sudijskih odluka koje će direktno uticati na njihov neodlazak u Rusiju.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Holandija je kao trećeplasirana na Mundijalu u Brazilu imala status nosioca grupe i time izbegla tada najbolje rangirane reprezentacije, ali se ne može reći da je dobro prošla na zrebu budući da su joj došle izuzetno jake repreezntacije iz drugog i trećeg i četvrtog šešira - Fracuska, Švedska i Bugarska.

Na gostovanjima kod ove tri rerprezentacije, Holanđani su osvolili samo bod, i to na startu kvalifikacija u Stokholmu.

Međutim, holandski mediji podsećaju da im je na toj utakmici protiv Švedske ukradena pobeda, jer Basu Dostu u finišu nije priznat regularan gol pri rezultatu 1:1, kojim je meč i završen.


Međutim u trenutku kada je taj od osvojen, ovaj rezultat je delovao sasvim pristojno, budući da je to bila prva takmičarska utakmica Holandije posle kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj, na koji nije ni obezbeđen plasman.

Podsećaju i da su debeo oštećeni u Amsterdamu protiv Francuske, da nisu dobili penal kada je Košćeni igrao rukom u petercu posle šuta Jansena. To se zbilo pri rezultatu 0:1, rani gol Pogbe koji ide na dušu Stekelenburgu bio je jedini na toj utakmici.


Francuska je potom razbila Holandiju u Parizu sa 4:0, ali su i na toj utakmici, po tvrdnji medija, pokradeni. Kevin Strotman je prestogo isključen pri rezultatu 1:0 posle nešto više od sata igre.


Osim sudijskih grešaka, holandski mediji podsećaju i na neke, uslovno rečeno, glupo i naivno primljene golove, kao npr. onaj kojim su Bugari poveli u Sofiji čim je počela utakmica, pa negigo potom overili pobedu (2:0), kao i na to da je francuski golman Igo Loris u Stokholmu bukvano poklonio Švedskoj pobedu u sudijskoj nadonadi.


Takođe, u jeku kvalifikacija došlo do promene selektora, da je Dik Advokat preuzeo kormilo od otpuštenog Danija Blinda.

Mi u Srbiji ne pamtimo po dobrom Advokata, ćive su rane na to 'oranje' i na šta je ličila igra naše reprezentacije pod njegvim vođstvom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ni njegovi se nisu sa njim usrećili, a posebno je na udaru kada je izjavio da je neozbilno pitanje "Šta ako se desi da Švedska pobedi Luksemburg sa 8:0. Toliki je baksuz da je bukvalno prizvao takav scenario.


Kako bilo, Holandija uoči poslednjeg kola ima tri boda manje od drugplasirane Švedske, četiri manje od prvoplasirane Francuske, a do baraža može samo u slučaju da savlada Šveđane sa 7:0.

Po FIFA propozicijama gol razlika je "starija računska operacija" od međusobnog skora dve ekipe sa istim brojem bodova, pa su Šveđani zahvaljujući 'osmici' protiv Luksemburga pred svojim navijačima, gotovo izvesno osigurali makar baraž.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Di Magia
Monday, 09.10.2017
21:10

Ruku na srce jesu osteceni i to debelo...prvo razbili su swedsku u gostima...Imali su mnogo vise izglednijih sansi...Ova situacija kod gola dosta mi nije jasna... al sta je tu je...Holandija je trebala mnogo ranije da osigura plasman... Steta sto trio RVP-Roben-Snajder necemo vise gledati na velikim takmicenjima... Videli smo na prethodna 2 sp koliko mogu... Jos ako Argentina podbaci bice to jedno od najslabijih prvenstava...