Hoće li Venger držati reč? Ovo je tim Arsenala protiv Belorusa!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 06.12.2017.
10:14
Izvor: Sportske.net

Arsenal će pokušati da kompletira grupnu fazu Lige Evrope u velikom stilu što potvrđuje i sastav koji je Venger spremio za duel sa BATE Borisovim.

EPA/WILL OLIVER
EPA/WILL OLIVER

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala obezbedili su plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope sa prve pozicije u Grupi H i utakmica sa BATE Borisovim za njih nema rezultatski značaj.

Zarada od 360.000 evra, koliko UEFA plaća za pobedu u Ligi Evrope, sigurno neće biti motiv za igrače Arsena Vengera ali bi zato trebalo da bude 50.000 navijača koji su posle poraza od Kelna i Junajteda kupili karte za sutrašnju utakmicu.

Strateg "Tobdžija" koristio je grupnu fazu Lige Evrope da šansu pruži mlađim igračima, a najveće zvezde ekipe po pravilu su bivale izostavljene iz protokola.

Po tom pitanju neće biti većih promena ni za sutrašnju utakmicu, premda će u timu biti nekoliko iskusnih igrača koje Venger nije koristio u dvomeču sa Zvezdom, poput Davida Ospine i Pera Mertesakera.

U sastavu za BATE sigurno neće biti Mesuta Ozila, Aleksisa Sančeza, Aleksandrea Lakazeta i Lorana Košćelnog, dok je Škodran Mustafi zbog povrede mišića takođe van konkurencije.

Ne treba zaboraviti ni standardne prvotimce Petera Čeha, Seada Kolašinca i Granita Džaku koje Venger takođe ne koristi u mečevima Lige Evrope.

Nakon svega rečenog evo i očekivanog sastava za sutrašnju utakmicu. Uprkos svim ograničenjima utisak je da će Arsenal lako izaći na kraj sa BATE Borisovim ukoliko Venger održi reč i na teren pošalje upravo ovaj tim.

Arsenal: Ospina - Debiši, Mertesaker, Holding - Čejmbers, Kokelan, Eleni, Mejtlend-Nils - Nelson, Vilšir - Žiru;

Arsenal formacija
Grafika: Sportske.net

Arsenal se posle pet odigranih utakmica nalazi na prvom mestu u Grupi H sa 10 osvojenih bodova. BATE pred gostovanje u Londonu ima 5 bodova i poslednji je na tabeli, a samo pobedom nad "Tobdžijama" uz remi Zvezde i Kelna može dalje.

Utakmica se igra u četvrtak, 7. decembra od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alexander Stonsky
Wednesday, 06.12.2017
11:18

Zar nije logičnije Debuši na beka, a Čejmbers na desnog štopera ?