Hoće li Mario konačno odrasti?

Autor: Boris Jovanović
sreda 13.08.2014.
22:16
Izvor: Sportske.net

Baloteli nije više ni mlad, a od talenta nije izrastao u fudbalera svetske klase. Da li je ova sezona poslednja šansa za Super Marija. Ostaće u Milanu iz jednog razloga, nije bilo ponuda...

acmilan.com
acmilan.com

Povezane vesti

Mario Baloteli je napunio 24 godine, Milan mu je čestitao rođendan, veruju da će konačno odrasti. Kada pogledate brojeve, Super Mario je postigao 33 gola u 54 meča za "Rosonere", ali je gotovo polovinu dao iz penala.

Uz to, uvek je problem u velikim mečevima da li će Baloteli ostati do kraja na terenu, a neke derbije je u Seriji A propustio zbog kazni.

Baloteli je dugo na sceni, ima 24 godine jedino u Srbiji vas u to doba vode kao talentovanog igrača. On je već formiran, ali nije svetska klasa, iako na Apeninima često bez argumenata tvrde suprotno.

Jer, Baloteli jeste dao neke važne golove za Italiju, ali to je kap u moru, poslednji Mondijal je pokazao da ne uspeva da igra dobro u seriji i da često privlači nevolje kao magnet.

Nije ni tajna da je Berluskoni želeo da ga proda, Mondijal mu je ubio cenu, pa Baloteli ni na sniženju od 18 miliona evra nije privukao engleske timove.

Jednostavno, suviše je šansi u karijeri propustio, sve je manje onih koji bi da se kockaju.

Nije sporan dar ni to da Baloteli može sve, kada je koncentrisan i kada mu se igra. Ali u poslednjih godinu dana to je retkost, pa pitanje "Zašto uvek ja", može da se tumači i "Zašto nikad ti", kada su u pitanju najveći mečevi u Seriji A, ali i i Ligi šampiona.

Zbog toga je za Marija možda ova sezona prelomna. Niko ne očekuje od njega da Milan dovede do titule, ali da ih učini konkurentom za treće mesto, to svakako. I sve sem toga će za klub, ali i Balotelija biti promašaj.

Do tebe je Mario...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke