Hoće li Liverpul kazniti 'Kanibala'?

 • Autor: Miloš Marković

 • 22. april 2013.

 • 10:56

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

'Redsi' su nebrojeno puta do sada stali u odbranu svog napadača kad god bi Urugvajac dospeo u žižu javnosti zbog svog nesportskog ponašanja. Hoće li to učiniti ponovo?

Derbi između Čelsija i Liverpula obeležen je nesvakidašnjim inidentom u kome je Luis Suarez ujeo srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića.

Nakon serije incidenata zbog kojih je na ostrvu izgradio reputaciju 'padavičara', te rasiste i 'prevaranta', Luis Suarez, inače kandidat za najboljeg igrača Premijer Lige, još jednom je bacio ljagu na sebe.

Urugvajcu ujedanje protivnika nije strano, u Holandiji je dobio nadimak 'Kanibal' zbog toga što je ugrizao Otmana Bakala dok je igrao za Ajaks.

Fudbalska asocijacija Engleske je najavila pokretanje istrage u kojoj će se definitivno utvrditi i kazna za Luisa Suareza.

Ipak, postavlja se mnogo bitnije pitanje kako će reagovati Liverpul?

Klub sa 'Enfilda' nebrojeno puta do sada stao je u odbranu svog zaista fantastičnog fudbalera, koji ipak, sada je to i definitivno potvrđeno, svoj temperament i karakter ne ume da obuzda na terenu.

Stručnjaci i generalna javnost na ostrvu smatra da Liverpul sa Suarezom rizikuje da izgubi svoju sliku i epitet velikog kluba, potsećaju na izjavu Brendana Rodžersa da 'nijedan fudbaler nije nezamenjiv'.

„Suarez sam sebi otežava sudbinu u Liverpulu."

"Klub sa 'Enfilda' mora da sačuva reputaciju i svoje ime. Ako pogledate Suarezovu istoriju, ovo nije prvi put da je ujeo nekoga, to se može desiti ponovo. Uprava mora da reaguje, ovo je neprihvatljivo ponašanje.“, osudio je Suareza nekadašnji trener Liverpula Greg Sunes.

Kao kandidat za najboljeg igrača Premijer Lige, Suarez je sebi učinio medveđu uslugu ujedom našeg fudbalera.

suarez

„Neshvatljiv potez."

"Zaista je šteta da se tako ponaša jedan sjajani fudbaler, ali na žalost ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju kada je u pitanju Luis Suarez.“, rekao je prvi čovek Udružena profesionalnih fudbalera Engleske, Gordon Tejlor.

Brendan Rodžers nije želeo da donosi sud pre nego što odgleda ponovljene snimke.

„Nije vreme da se komentariše ovaj slučaj. Moraću da detaljno proučim incident i nakon toga iznensem svoj sud i zvanični stav kluba."

"Ono što moramo a zapamtimo da je Liverpul veliki klub koji poštuje određene etičke aršine, svi toga moramo da se pridržavamo, niko nije veći od Liverpula, ni igrači ni treneri.“, kao da je nagovestio Rodžers da bi situacija kada je u pitanju Suarez mogla da dobije obrt.

Klub je izričit bio poslednjih meseci kada je u pitanju ostanak Urugvajca na 'Enfildu', ujedanje Branislava Ivanovića na dobrom je putu da promeni stvari.

Suareza očekuje kazna od strane FA, izvinjenje koje je uputio nakon meča neće uroditi plodom, Liverpul će morati da pošalje poruku, a kakav će konačan epilog biti ostaje nam da saznamo u danima i nedeljama koji slede.


 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari