Hetafe zakuvao trku za titulu, Real se budi, sjajni Alaves (PREGLED)

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 12.02.2018.
23:21
Izvor: Sportske.net

Iza nas je 23. kolo La Lige koje je donelo zanimljive promene.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Proteklo 23. kolo španskog prvenstva obeležio je kiks Barselone na Kamp nou sa Hetafeom, het-trik Kristijana Ronalda u pobedi nad Real Sosijedadom, minimalac Atletika i sjajni Alaves koji se budi i beži sa dna.

Na tabeli je Barsa ostala lider sa sedam bodova više od Atletika, a OVDE možete više čitati o rasporedu Katalonaca i Madriđana do kraja.

Kolo su otvorili Atletik Bilbao i Las Palmas u petak uveče, a tim Paka Hemeza je vezao još jednu dobru partiju, nakon pobede nad Malagom, uzeo je i veliki bod, ali je ostao na 18. mestu.

Subotnji program obeležio je novi minimalac Atletiko Madrida, koji je u prvom minutu poveo golom Antoana Grizmana i potom do kraja nije uputio gotovo nijedan udarac ka golu rivala. Malaga je ostala zakovana za dno i teško da će opstati u eliti.

Real Madrid je petardirao Real Sosijedad, Zidanov tim se budi u pravi čas, pred duel sa Pari sen Žermenom. Kristijano Ronaldo je postigao prvi ligaški het-trik ove sezone, a pored njega pogodili su još i Lukas Vaskez i Toni Kros.

Seriju odličnih rezultata nastavio je Alaves koji je u gostima pobedio Viljareal rezultatom 2:1 i tako došao do trećeg trijumfa u poslednjih pet mečeva i visokog 16. mesta. 

Barselona je u nedelju neprijatno iznenadila na svom Kamp nou, Hetafe je uzeo veliki bod i tako potvrdio mini krizu ekipe Ernesta Valverdea, o čemu možete čitati u nastavku, a poslednji put da Katalonci nisu postigli pogodak na svom terenu dogodilo se aprila 2016. godine protiv Malage (0:0).




Sevilja je nekako uspela da pobedi Đironu, heroj je bio golman Riko koji je u finišu prvog poluvremena odbranio penal, a pobedonosni gol u drugom je dao Sarabija.

Što se ostalih mečeva tiče Eibar je nastavio takođe odličnu seriju, u gostima je pobedio Leganes sa 1:0, dok je Valensija konačno prekinula niz od tri poraza i na Mestalji savladala Levante - 3:1.

Kolo su večeras zatvorili Deportivo La Korunja i Betis, a gosti iz Sevilje su slavili sa 1:0 i svom rivalu znatno otežali poziciju u borbi za opstanak.

Liga Primera, 23. kolo:

Petak:


Atletik Bilbao - Las Palmas 0:0

Subota:


Viljareal - Alaves 1:2
Malaga - Atletiko Madrid 0:1
Leganes - Eibar 0:1
Real Madrid - Real Sosijedad 5:2

Nedelja:

Sevilja - Đirona 1:0
Barselona - Hetafe 0:0
Selta - Espanjol 2:2
Valensija - Levante 3:1

Ponedeljak:


Deportivo - Betis 0:1
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wolverine
Tuesday, 13.02.2018
12:56

Mnogo je zakuvao baš. Nemoguće je da Barsa ispusti šampionat. Pobogu nisu Liverpul.

avatar
MalaSkoljkica
Tuesday, 13.02.2018
10:06

Titula je odavno odlucena, svi koji govorite ajde jos koji kiks Barse, videcete da ce do kraja sezone Real i Atletiko imati vise kikseva.

avatar
Celtic
Tuesday, 13.02.2018
09:26

Alaves do VISOKOG 16 MJESTA? WTF?

avatar
Tuesday, 13.02.2018
01:54

da je kosta igrao od pocetka atletiko bi bio konkurent, ovako tesko

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 13.02.2018
01:21
avatar
Žan-Žak Ruso
Tuesday, 13.02.2018
01:04

Ćolo se još nije odrekao titule. Idemo, još koji Barse da se desi, pa da bude zanimljiva završnica u borbi za titulu između kolčonerosa i Barse. Tunjavi Real verovatno treći, a dobra Valensija se vraća u top 4.