Heroj dana - Doživeo najtežu moguću povredu, vratio se na teren zbog svoje Argentine!

Autor: Nikola Miloradović
petak 06.10.2017.
12:10
Izvor: Sportske.net

Tako se voli svoja nacija i sa takvim stavom se nosi dres reprezentacije, ali kada ne ide, ne ide.

Beta/AP Photo/Victor R. Caivano
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano

Povezane vesti

Fudbalska selekcija Argentine sinoć je doživela novi peh u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje se naredne godine održava u Rusiji.

Odigrali su meč bez golova protiv selekcije Perua, te su ostali na šestom mestu tabele južnoameričih kvalifikacija.

Veliki peh "Gaučosi" su doživeli sredinom drugog poluvremena, kada se povredio Fernando Gago, samo par minuta nakon ulaska na teren.

Iskusni Argentinac je na nalog Horhea Sampaolija vraćen u nacionalni tim, ali je neverovatno šta mu se dogodila nakon samo tri minuta provedena na terenu.

Prilikom jednog lošeg dodavanja je doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih i lateralnih ligamenata desnog kolena. Pao je istog trenutka na travu, urlao je od bolova, bilo je jasno da neće nastaviti utakmicu.

Ipak, nije mogao da dopusti sebi da bez borbe ovako brzo napusti teren, otrčao je do aut linije i zatražio od lekara da ga pregledaju.

I sam je bio svestan da je u pitanju teža povreda ligamenata, što su lako zaključili i argentinski lekari, ali Gago nije želeo da odustane: "Doktore, zakrpi me, hoću da se vratim".



Lekari su mu savetovali da to ne čini, kako bi mogao ozbiljno da ugrozi svoje zdravlje, ali on je bio odlučan. Sa bandažiranim kolenom se vratio na teren, ali je izdržao svega par minuta. Sa suzama u očima je na pustio "La Bomboneru", svestan da je najverovatnije završio svoje reprezentativnu karijeru.

Najnovije informacije ukazuju da će van stroja biti između šest do osam meseci, te je jasno da ga nećemo gledati na predstojećem Mundijalu, a pod velikim znakom pitanja je i njegova reprezentativna karijera. Nakon ovako teške povrede pitanje je koliko će mu vremena trebati da se vrati u formu potrebnu da ponese dres reprezentacije.

Ovaj defanzivni vezni fudbaler ima 31 godinu, karijeru je počeo u Boki Juniors, nakon toga je pet godina proveo u madridskom Realu, da bi potom igrao i za Romu i Valensiju.

Vratio se u domovinu 2013. godine, najpre je igrao za Velez Sarsfild na pozajmici, a onda se vratio u svoju Boku, gde je i dan danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 06.10.2017
14:44

tako se igra bravo gago ubit će ih ekvadorci

avatar
NikkiCFC
Friday, 06.10.2017
14:21

Svaka njemu cast ali ovi u argentini nisu vise normalni sta rade. Ne mogu da verujem da dozvoljavaju Mesiju da sastavlja tim jer mu ne odgovara da bude okruzen vrhunskim igracima pa tako nema Iguaina, Dibale, Ikardija koji juce cak nisu ni usli u igru. On vise voli da bude okruzen anonimusima pa je juce igrao pored 2 igraca za koje niko nikad nije cuo. Treba ovi da bojkotuju reprezentaciju dok ne oteraju Mesija.