Haos u Totenhemu, novi "slučaj Pogba", Murinjo ne govori sa najskupljim!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 24.06.2020.
09:44
Izvor: Sportske.net

Ni pobeda nije smirila strasti, mnoge stvari isplivale na površinu...

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Totenhem je sinoć dobio Vest Hem i ostao u trcu za Ligu šampiona (zavisi doduše hoće li peto mesto značiti elitu), ali su na naslovnim stranama iz drugih razloga.

Otkriven je veliki sukob najskupljeg igrača u istoriji kluba, Tanguja Ndombelea i menadžera Žozea Murinja.

Iako su u klubu probali da spreče da informacija procuri, danas se mediji bave odnosom igrača i trenera, naime, oni više ne govore, a Ndombele ne želi da sarađuje sa Murinjom.

Podsetimo, Francuz je najveće pojačanje, odnosno najskuplje u istoriji "Pevaca", Lionu je plaćen 80 miliona evra. Nije pokazao puno, mada ga je Poketino uvodio postepeno u sistem, a dolaskom Murinja potpuno je bačen u drugi plan. Doduše, Murinjo ga je hvalio, radio individualno sa njim, ali je i pritiskao Levija da proda Francuza, Barsa ga je želela.

Jasna je namera Portugalca da se oslobodi skupog pojačanja i da taj novac upotrebi za dovođenje novih igrača, pre svega u odbrani.

Ndombele ne veruje Murinju, odbija da komunicira sa trenerom, a sve podseća na situaciju koju je Žoze ima u Junajtedu sa Pogbom.

Doduše, Pogba je mnogo veća zvezda od zemljaka, ali Levi ne želi da proda Ndombelea, tim pre što ne može da vrati uloženo. Neki igrači, pre svih Kejn su probali da smire stvari između trenera i veziste, ali to nije uspelo.

Baner

Murinjo je demantovao navode o sukobu, ali nije to jedini problem. Dele Ali nije u formi, Kejn je spasao tim, a odlično je odigrao Lo Selso.

"Nije mi bio potreban", komentarisao je Murinjo odsustvo Ndombelea, uz naznaku da nije paničio dok je čekao gol za pobedu, i da je ovo krucijalni trijumf u borbi za Ligu šampiona.

Ali, kako rekosmo, dosta je problema unutar tima, neki igrači su svesni da su na izlaznim vratima, nekima se ne sviđa Murinjov stil igre. Hari Kejn je rekao da nije istina da predvodi grupu igrača koji se suprotstavljaju defanzivnoj taktici trenera, ali ovakvih stvari pod Poketinom nije bilo.

baner 5

Totenhem je sedmi, bod manje od Vulvsa koji imaju meč manje i priliku da preteknu petoplasirani Junajted. Za Totenhem sledi pauza, prilika da napune baterije, a onda gostovanje Šefildu koji je pao u formi nakon prekida sezone, ima bod manje, ali i utakmicu manje od "Pevaca", večeras gostuju Junajtedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke