Haland protiv Levandovskog, pa ovo vam je sigurica!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 26.05.2020.
14:07
Izvor: Sportske.net

Današnji duel dva "predatora" obeležiće derbi Bundeslige u Dortmundu...

marca.com
marca.com

Povezane vesti

Na "Signal Iduna Parku" danas ćemo videti dva glavna "udarnika" u fabrici golova kakva je Bundesliga.

Haland protiv Levandovskog, povratak Poljaka u Dortmund uvek izaziva pomešana osećanja, ali danas neće biti u prilici da oseti bes "Žutog zida".

Ali, o njemu će itekako razmišljati odbrana Borusije jer za "Levu" ove sezone prosto nema rešenja. Čovek je rebus, dao je 41 gol, 27 u Bundesligi, 11 u Ligi šampiona, tri u kupu, a sezona još nije ni blizu kraja.

Poljak ima neverovatan skor u svakoj od prethodne četiri sezone davao je 40+ golova, najviše pre tri godine, 43, srušiće do kraja leta, ili kad se već sve ovo bude završilo rekord. Dao je samo pet golova iz penala, 39 u kaznenom prostorum najviše desnicom, 28, 9 p7uta je pogodio glavom. U trci je za "Zlatnu kopačku" sa kolegom iz Bundeslige, Vernerom, ali i Ćirom Imobileom iz Lacija koji čeka da Italijani nastave prvenstvo.

Kvota možda deluje kao sitna, 1.70, ali je "sigurica".

Baner Levandovski


Nešto slično može se reći za Erlinga Halanda, nastavio je u Borusiji sa partijama iz Salcburga, njemu ne smeta promena takmičenja, sistema, saigrača, minutaža, momak je baš mašina.

Senzacionalni Norvežanin ove sezone je dao 41 gol, tri iz penala, 39 u kaznenom prostoru, samo dva glavom. On je odigrao manje minuta od Levandovskog, dao isti broj golova.

Pričamo o dvojici najboljih strelaca Lige šampiona, Levandovski je dao 11, Haland 19.

"Neverovatan potencijal, samo nemojte da ga pritiskate"
, kaže mnogo iskusniji Poljak.

Haland od dolaska u Dortmund daje gol po meču, nije se upisao za vikend protiv Volfsburga, ali je rasturio najvećeg rivala Šalke u prvom meču posle pandemije.

Levandovski juri Gerda Milera koji je početkom sedamdesetih dao 40 golova u Bundesligi, Poljak je na 27, ima šansu.

Ali, pazite ovo, Haland kako šutne, to je verovatno gol, 76% njegovih udaraca završi u mreži, Levandovski je na 47%, ali češće ulazi u šansu.

Ali i Haland sada igra od početka, imaće više minuta, pa bi mogao danas da rani i Bajern. Za njega je ovo prvi put da igra protiv najvećeg nemačkog kluba u Bundesligi.

Baner Haland

Levandovski?

Pa on je istorija, bio je na obe strane, zatresao mrežu 22 puta u nemačkog "Klasiku" (makar u ovom veku Nemci su tako krstili meč) i najbolji je strelac u istoriji sudara ova dva kluba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke