Gvardiola u trci sa vremenom, da li je najbolji dvojac spreman za Artetin Arsenal?

Autor: Stefan Matić
petak 16.10.2020.
10:13
Izvor: Sportske.net

Čeka nas još jedan okršaj učitelja sa učenikom.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Sutra od 18:30 časova nas čeka derbi na "Etihadu" gde će Mančester Siti dočekati Arsenal.

Ovo će ujedno biti i treći susret nekadašnjih saradnika Gvardiole i Artete. Trenutno je 1:1 u međusobnim susretima od kada se kapiten Arsenala vratio na "Emirejts" u svojstvu glavnog trenera.

"Tobdžije" su dobro krenule u novu sezonu, imaju tri pobeda iz četiri kola. Siti iz odigrane tri utakmice ima četiri boda.

"Građani" imaju dobre vesti pred vikend a to je izvesni povratak Kuna Aguera. Argentinac je bio van terena još od juna, juče je na predstavljanju svog esport tima izjavio kako je spreman za Arsenal. Ostaje da se vidi da li će mu Gvardiola pružiti šansu, Kun će zasigurno odigrati koji minut.

Sa druge strane upitna je spremnost De Brujnea. Belgijanac se požalio na raspored utakmica, Roberto Martinez ga nije uvrstio u tim protiv Islanda. Selektor je potom potvrdio kako je De Brujne poslat ranije u Mančester kako bi se izbeglo pogoršanje povrede koju je kreativac zadobio tokom reprezentativne pauze. Ipak očekuje se da bude u timu protiv "tobdžija".

Kevin De Brujne Trent Aleksander Arnold Engleska Belgija

Kod Arsenala Obamejang ima problema sa člankom, Gabonac nikako da pronađe formu posle potpisivanja novog ugovora - kapiten "tobdžija" je postigao svega jedan gol i to na otvaranju protiv Fulama. Meč će zasigurno propustiti Tirni koji se nalazi u samoizolaciji zbog mogućeg kontakta sa zaraženim saigračem iz reprezentacije Škotske.

Sa povredom Žezusa jasno da je Aguero potreban Sitiju, videćemo kakav će biti njegov povratak - jasno da želi na najbolji način da napusti "Etihad" po kraju ove sezone. 

Baner 6

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke