Gvardiola u Seriji A? Što da ne!

Autor: Aleksa Blaćanin
nedelja 14.10.2018.
18:28
Izvor: Sportske.net

Bilo bi vrlo zanimljivo.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola je gostovao na festivalu sporta u Trentu i dobio je neka vrlo zanimljiva pitanja.

Gvardiola je govorio o vremenu kada je bio u Barseloni, o tome koliko je srećan što je bio deo te generacije. Rekao je da su to sve bili mladi igrači koji su zajedno nastupali u omladinskim kategorijama i koji su zajedno sa njim (mladim trenerom) imali želju da "pojedu" svet. Istakao je da su oni obožavali fudbal i da je presrećan za sve te uspehe. Nada se da će oni ostati upamćeni zauvek i da će možda za 20-tak godina ljudi čitati knjigu ili gledati film o tom periodu Barselone.

On je istakao da ne voli koncept "tika-taka", već ističe da je tajna u njihovom presingu i da na taj način oni stavljaju protivnika u nezgodnu poziciju.

Naravno, istakao je značaj Mesija i Ronalda i pričao koliko su oni bitni za Barselonu i Real, a na pitanje koje je bilo vezano za Italiju, usledio je vrlo interesantan odgovor:

"Povratak u Seriju A? Što da ne. Pre desetak godina nisam znao da ću voditi Barselonu, Siti, Bajern, da ću naučiti nemački, pa što da ne...", rekao je Gvardiola.

Poznato je koliko Gvardiola želi da bude u svemu najbolji, on želi da se dokaže kao trener u najjačih pet liga, a to je već učinio u tri od pet. Bilo bi vrlo zanimljivo da Pep preuzme neki italijanski klub, osim Juventusa naravno i da pokaže svima ponovo zašto je najbolji na svetu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Sunday, 14.10.2018
22:12

Nema od toga nista, nijedan italijanski klub ne moze da odgovori njegovim transfer zahtevima.

avatar
ViniciusJR
Sunday, 14.10.2018
20:03

Naravno, ali na klupi Juventusa...na cijoj bi trenutno i Branko Brnovic uzeo titulu. Precijenjen trener...sve strasni budzeti, strasne ekipe, i opet u LŠ nista.

avatar
Logika i argumenti
Sunday, 14.10.2018
19:04

Nerealna i laicka misljenja svakog pojedinca koga sam sreo koji kaze neka preuzme neki slabi tim....Ako Benevento ili Empoli mogu da ponude platu gvardioli od 20 miliona godisnje koliko sad zaradjuje u sitiju verujem da bi on pristao takodje bih da dodam sto se tice njegovog sistema igre to ne moze svaka neznalica da igra jer treba imati mozga i kvaliteta...Gvardiola je genije i to je realnost koju mnogi zbog kompleksa i sujete ne zele da prihvate...Sto zeljko obradovic ne preuzme krku da se dokaze? Eto koliko glupo mogu zvucati izjave pojedinaca...

avatar
Marchisio8
Sunday, 14.10.2018
18:57

Вољела бих да преузме Милан... Иако Рино ради добар посао,велики сам фан Гвардиоле,његовог стила и односа према фудбалу. Такође,Зизу у Јуве,мимоишли су се у Шпанији,па нека се нађу у Италији. Какав би то судар био...

avatar
Dragan Jelena
Sunday, 14.10.2018
18:50

Pa nek uzme recimo lacio ili tako neki osrednji tim pa nek se dokaze a ne Juventus...Rajkard mu ostavio jaku Barsu,dosao u super jaki Bajern i na kraju bogati City al nekako osim trosenja miliona i dovodjenja skupih pojacanja nema Lige sampiona....cenim tudja misljenaja ali po meni on nije neki trener ne kazem da je los ali Anceloti,Alegri,Murinjo pa i Zidan su pokazali vise vestine....:)

avatar
Вукашин Ћулибрк
Sunday, 14.10.2018
18:48

Bas bih voleo da ga vidim kako vodi Sasuolo ili tako neki klub...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 14.10.2018
20:49

To je vrhunski trener i zasluzuje samo vrhunski klub

avatar
MaNcHesTeR_ed
Sunday, 14.10.2018
21:50

Oce, Juventus...

avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Sunday, 14.10.2018
18:38

Kud svi turci, tu i mali a.b. I u cijem je to izboru Gvardiola najbolji na svetu?

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 14.10.2018
18:31

Osim Juventusa nema tamo drugi tim koji bi mogao da preuzme...

avatar
The Bear of Highbury
Sunday, 14.10.2018
18:31

Nek preuzme Inter to bi bilo full