Gvardiola: "U pravu ste, ja sam prevara od trenera..."

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.02.2019.
10:43
Izvor: Sportske.net

Originalan odgovor na pitanje novinara...

Epa/Nigel Roddis
Epa/Nigel Roddis

Povezane vesti

Pep Gvardiola je pred Šalke dao jedan zanimljiv odgovor kada je u pitanju njegova karijera.

Mnogi ga optužuju da je prevara od trenera, i da je zahvaljujući Mesiju i onom verovatno najboljem Barsinom timu u istoriji postao to što jeste.

Juče su ga novinari pitali zbog čega nije bio ni blizu tih uspeha u Bajernu, ili sada u Sitiju.

"U pravu ste, ja sam prevara od trenera, žao mi je, ali uvek priznajem, imao sam sreće da treniram tu Barselonu, baš dobro pitanje, tačno je, nikada više nisam bio ni blizu tih rezultata"
, rekao je Gvardiola, mnogi pretpostavljaju ironično, ali je zadržao ozbiljan izlaz lica.

On je govorio o četiri moguća trofeja za Siti ove godine.

"To niko ne može da planira ili kaže, jednostavno, to je nemoguće, prvo, jer ideš meč po meč, i mnogo je truda potrebno da stigneš u tu poziciju, drugo takve stvari nisu realne", skida pritisak Pep sa tima koji večeras protiv Šalkea igra prvi meč osmine finala Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC 19-ta
Wednesday, 20.02.2019
13:36

Nije Gvardiola prevara, prevare su ovi strucnjaci sto se razumiju i kažu da si ti najbolji trener. Igra lijep fudbal, koji je jedino moguć ako imaš tim svijeta, zato i ide u najmoćnije timove svijeta. Uvijek sam se pitao zašto nema danas medju ovoliko fudbalera nekog Maradone koji je iz Barse došao u Napoli. Zašto Gvardiola ne dodje u recimo Valensiju, Fiorentinu, pa i Tottenham? Zasto Ronaldo ne podje u Romu no u Juve? C ronaldo je posao u JUve da uzme titulu koju Juve uzima i bez njega :) I sad svi njegove brojke gledamo... City i sve bogate ekipe se utrkuju da sto vise novca daju za nekog. Onda se ovdje komentarise kako je skup taj neko, a ne vide da podizanjem granice za transfere obezbjedjuju upravo to da im niko ne moze parirati. Ko će od 99% ekipa dati 250 miliona za sledeceg najboljeg igraca? Niko bez nnjih nekoliko. E tako ce Gvardiola cijelog zivota voditi neki City, Juve, PSG... pa opet Barsu... i sve tako!

Molim?

avatar
NikkiCFC
Thursday, 21.02.2019
03:31

Zato sto on sam tamo ne moze da ima ni 30% plate koju ima u Sitiju. Ajde ti daj otkaz i nadji duplo gore placen posao.

avatar
LFC 19-ta
Thursday, 21.02.2019
12:04

Ja ne mogu jer i sa ovim sam na rubu egzistencije, a on nije. Ne moze biti da je fudbalski rezon uvijek poći u naj moćniju ekipu, ne najbolju, nego najmoćniju. Kažem, nema takvih danas. Gvardioli jes stalo da bude najbolji ikad, inače ne bi slijedio ovo. Recimo, za mene više vrijedi dovest Liverpool na tron nego 3 titule sa City-jem. Vise vrijedi titula sa Dortmundom nego 3 sa Bajernom. Vise vrijedi titula sa Atletikom nego 3 sa Barcelonom. Iako ce neko sjutra reci da je Gvardiola ima najvise, mi koji ovo pratimo po cijeli dan znamo ko je isao linijom manjeg otpora a ko nije. Gvardiola moze da bira, dobio je status, ime, zvanje, moze sto god zeli i ide da pokori unaprijed pokorenu ligu sa Bajernom, pa dodje da u vec prebogati City uspe pola milijarde. I vidji... Klop! Mozemo da navijamo, da se salimo, da se prepucavamo, sve to ok, ali nemojte zaboraviti da je Klop njega dobio sa svakom ekipom vise puta!

avatar
AFC
Wednesday, 20.02.2019
11:50

Ko priznaje, pola mu se prašta :) Šalu na stranu, nije lako osvojiti LŠ.

avatar
Badr Hari
Wednesday, 20.02.2019
18:46

Pošteno nije lako, ali sudijskim pljačkama kao što to radi Real je lako. Možda nije lako (a ni jeftino) potplatiti sudije i UEFU, ali kada to uradiš onda je lako 'osvojiti' LŠ.