Gvardiola protiv Sarija - "Lažna devetka" se vraća u modu?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 08.12.2018.
09:12
Izvor: Sportske.net

Siti na iskušenju, Liverpul čeka kiks, gosti oslabljeni u Londonu, šta bi moglo da odluči derbi?

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Veliki derbi PL biće odigran danas, Siti će danas gostovato Čelsiju, a šampion će biti na ispitu, ne smeju da se opuste, jasno, Liverpul je dobio dva teška meča na "mišiće" i ostao uz bok "Građanima".

Gvardiola danas ne može da računa na Aguera, što je svakako veliki hendikep, a izjalovile su se nade da bi De Brujne mogao da se vrati u tim, pa je i to problem za Siti.

Priča se da će Pep probati bez špica, sa Saneom, Sterlingom i Marezom u napadu, jer Žesus ne daje golove ove sezone, ali videćemo hoće li se menadžer Sitija odlučiti na ovaj potez.

Čelsi je pao, dva poraza u tri meča, Sari traži strpljenje, ovo je sezona u kojoj moraju da se vrate u Ligu šampiona, smatra da je rival za klasu ispred i da se o titulu ne može govoriti.

Ono što mora da reši je čvrtsina u igri, Totenhem i Vulvsi su razotkrili slabosti ekipe, naime, kada se zaustavi Žorginjo, imaju mnogo problema.

"Plavci" su kompletni, navijači su zabrinuti zbog Kantea i njegove uloge, kada igra Žorginjo, Francuz je skrajnut iz sredine terena, njegovi problemi i loše partiju su posledica promenjenog stila igre i drugačije uloge u timu.

Problem mogu da budu padovi u igri Čelsija, što smo videli u duelu sa Vulverhemptonom, Italijan je upozorio igrače na taj "blekaut" od nekoliko minuta koji može da bude koban protiv Sitija.

Ali, i Čelsi ima svoje adute, ako Gvardiola ne uspe da izoluje Azara njegova odbrana bi mogla da ima problema, plus, na levom boku nema rešenje, što je prednost više za domaće.

Liverpul će navijati za Čelsi, jasno, ako Siti izgubi prvi put ove godine, mogli bi da preuzmu čelo tabele, ili da se barem poravnaju, pa onda imamo zaista pravu trku udvoje, mada mnogi sumnjaju da će Redsi izdržati.

Derbi u Londonu se igra u 18:30, a u današnjem programu PL, od 16 časova će biti zanimljivo gostovanje Mitrovića i Fulama na "Old Trafordu", kao i rani start u Dorsetu, gde Bornmaut čeka Liveprul.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke