Gvardiola pred najtežim ispitom u karijeri, nemoguća misija?

Autor: Stefan Matić
utorak 08.10.2019.
13:28
Izvor: Sportske.net

Predstojeća pauza će biti radna za glavnog stručnjaka Sitija.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Završeno je osmo kolo Premijer lige, Liverpul je u zadnjim minutima izvukao pobedu protiv Lestera dok su "građani" sutradan napravili veliki kiks. "Vukovi" su slavili na "Etihadu" sa 2:0, što je povećalo prednost Liverpula na osam bodova pred nastavak trke.

Jeste da je tek početak prvenstva, ali deluje da nije sve kako treba u Gvardiolinom timu. Prvo što je uočljivo jesu povrede ključnih igrača, Kevin De Brujne je ponovo u problemu sa povredama Belgijanac je jedan od glavnih asistenta Premijer lige i pravi mozak "građana". Sa druge strane imamo povredu Laportea, Otamendi je pokazao prošle nedelje da nije kalibar za tim šampiona. Argentinac nastavlja sa kiksevima, Pep će morati da "istrpi" sa njim do januara kada će verovatno stići neko pojačanje u defanzivnoj liniji.

Siti je već u osam kola primio tri puta više golova nego u istom periodu prethodne sezone.

Kompani

Takođe je uočljiv izostanak pravog lidera na terenu, Kompani se vratio kući, ali njegovu ulogu nisu uspeli da nadoknade. David Silva je izabran kao novi kapiten, ali je po pisanju engleskih medija Španac na "krivoj nozi" sa Gvardiolom posle utakmice sa Totenhemom u drugom kolu. Siti je tada remizirao sa "pevcima" 2:2, Silva je ušao 12 minuta pred kraj utakmice, ali njegova partija nije impresionirala Gvardiolu koji mu je nakon utakmice zamerio rečima - "Davide, nisi dovoljno trčao. Gde su bile noge?".

Siti po povratku sa pauze gostuje Kristal Palasu dok njihov rival igra u njihovom gradu. Ostaje da se vidi da li Junajted može učini uslugu komšijama, ali gledajući formu "crvenih đavola" to je teško zamisliti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke