Gvardiola otvoreno o svom igraču: ''Nekad poželite da ga ubijete, a nekad...''

Autor: Aleksa Blaćanin
nedelja 12.08.2018.
21:41
Izvor: Sportske.net

Premijer liga je počela još u petak, a prvi pravi derbi je nedavno završen, Arsenal je ugostio aktuelnog šampiona.

Epa/Petar Powell
Epa/Petar Powell

Povezane vesti

Arsenal je danas započeo jednu novu istoriju, bez Arsena Vengera, a nakon 22 godine navijači su gledali novog trenera koji stoji pored aut linije.

Unaj Emeri je danas bio nemoćan protiv aktuelnog šampiona, koji je imao par greškica nesvojstvenih za njih, ali jasno je da je Siti danas bio u kombinovanom sastavu uz dosta umornih igrača koji su se tek vratili sa odmora.

Što se tiče igrača Mančester sitija, utisak je da je najgori bio francuski bek, Bendžamin Mendi, uprkos tome što je asistirao za oba gola Sitija.

Francuz je imao nekoliko vidljivih grešaka koje su mogle skupo da koštaju Siti, a menadžer pokušava da mu upumpa dodatno samopouzdanje. Levi bek Sitija je propustio gotovo celu prošlu sezonu, pa je šampion bio najranjiviji upravo na tom delu terena jer nije bilo prave zamene za ovog mladog levog beka koji je stigao iz Monaka za ogroman novac.

Gvardiola je ekperimentisao sa levim bekom prošle sezone, a najčešće je to bio Delf, koji je odigrao fantastično, ali sada kada se Mendi vratio, od njega se očekuje da ovom izuzetnom sastavu Mančester sitija donese jednu novu dimenziju.

Mendi je danas nekoliko puta izgubio loptu, par puta panično izbacivao loptu napred, a opšte je poznato da je to ono što Gvardiola najviše mrzi.

"Mendi je jednostavno Mendi. Nekada poželite da ga ubijete, a nekada mislite  'vau' kakvog igrača imamo. On nam daje energiju. Ima dosta stvari koje mora da popravi, a nadamo se da ćemo uspeti da ga nateramo da zaboravi na društvene mreže i popravi par stvari", rekao je Gvardiola za svog igrača.

Jasno je da Mendi ponekad preteruje sa Instagramom i Tviterom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Monday, 13.08.2018
13:06

Pa on moze pozeliti bilo kog igraca jer ima takav budzet. Ono Gvardioline glavobolje sa najjacim rostetom u Engleskoj pa i Evropi. Ako ove godine ne udje u finale Lige Sampiona realno kao da nista nije uradio. Jer Premijer Liga vise nije prioritet za dokazivanje.

avatar
Phenomenal
Sunday, 12.08.2018
23:22

Jedna od retkih Gvardiolinih gresaka... #instagramfudbaler

avatar
Los Vikingos
Monday, 13.08.2018
01:11

Mendi greska? Mendi je jedan od najboljih levih bekova u svetu, samo Gvardiola treba da ga uozbilji, inace ima ogromni kvalitet sto smo danas i videli.

avatar
dejannk
Monday, 13.08.2018
01:41

Da, al bar atmosferu u timu dobru pravi :D